Kuret četvrti uoči posljednjeg plova, pobjeda Bašića i Cupaća

HRVATSKI jedriličar u klasi "finn" Karlo Kuret nakon održanih 10 od predviđenih 11 plovova zauzima četvrtu poziciju sa 56 negativnih bodova, četiri više od trećeplasiranog Poljaka Mateusza Kusznierewicza.

Kuret je u današnja dva plova, devetom i desetom, oba puta bio treći, te se u ukupnom redoslijedu popravio za dvije pozicije. Njegov najveći konkurent za broncu, Kusznierewicz je danas bio sedmi u devetom plovu, ali je u desetom bio drugi čime je uspio zadržati prednost ispred našeg iskusnog jedriličara.

U posljednjem plovu u "finnu" Kuret mora biti za četiri pozicije bolji od Poljaka kako bi došao do svog prvog olimpjskog odličja.

Zlatnu medalju praktički je osigurao Britanac Ben Ainslie koji ima tek 24 negativna boda, dok drugoplasirani Španjolac Rafael Trujillo ima 38 negativnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska posada u klasi "470" Tomislav Bašić-Petar Cupać imala je iznimno uspješan dan. U devetom su plovu naši jedriličari bili najbrži, dok su u desetom bili sedmi, te su u ukupnom redoslijedu popravili plasman za tri mjesta i sada su 19. sa 124 negativna boda. U njihovoj klasi vode Amerikanci Paul Foerster i Kevin Burnham sa 53 boda ispred Britanaca Nicka Rogersa i Joea Glanfielda sa 55 i Šveđana Johana Molunda i Martina Anderssona sa 79 bodova.

REZULTATI, "FINN" (nakon 10. plova):

1. Ben Ainslie (VB) 24.0
2. Rafael Trujillo (Špa) 38.0
3. Mateusz Kusznierewicz (Polj) 52.0
4. KARLO KURET (HRV) 56.0
5. Aimilios Papathanasiou (Grč) 68.4
6. Anthony Nossiter (Aus) 73.0

(Izvor fotografije: FaH)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara