Kuret ostao šesti, Arapov pao na deveto mjesto

U AKVATORIJU Saronskog zaljeva danas je vrvilo od događanja, na more su izašle sve klase, a vjetar je konačno bio milostiv, s optimalnih 11 do 16 čvorova iz južnog kvadranta.

Karlo Kuret je ostao šesti nakon osam plovova kod "finna", Mate Arapov je u "laseru" zbog diskvalifikacije u petom plovu pao sa trećeg na deveto mjesto, dok je posada u klasi 470 Tomislav Bašić-Petar Cupać nakon 8. regate na 21. mjestu.

Tri plova prije kraja Kuret je još uvijek u konkurenciji za medalju, danas je najiskusniji član naše jedriličarske ekspedicije bio odlična sedmi i peti, čime je zadržao šesto mjesto i smanjio priključak za vodećima. Tridesetčetverogodišnji član Labuda zaboravio je prekjučerašnji loš dan, u prvom izlasku je na startu malo zaostao, da bi u završnici prestigao pet-šest konkurenata, prošavši ciljem 1:41 minutu iza pobjednika Nossitera. U osmom plovu Karlo je bio sjajan, bio mu je to najbolji plov poslije druge regate prvoga dana kada je stigao drugi.

Splićanin sada ima 50 negativnih bodova, sedam više od trećeplasranog Poljaka Mateusza Kusnierwicza, dok su drugoplasirani Španjolac Rafael Trujilo sa 29, a pogotovu vodeći Britanac Ben Ainslie sa 21 negativnim bodom, ipak previše odmakli. U konkurenciji za medalju još su Belgijanac Sebastein Godefroid (44) i Australac Anthony Nossiter (49). U zadnja tri plova sve je moguće jer će mnogi riskirati sve da poprave plasman.

Mate Arapov današnji dan neće pamtiti po dobrome, jer je prerano startao u petom plovu i zbog toga je dobio maksimalnih 43 negativna boda. U drugom izlasku Mate je na cilj došao 13., te sada sa ukupno 54 boda drži devetu poziciju. U ovoj klasi vodi Austrijanac Geritzer sa 15 bodova, čeiri više ima svjetski prvak Brazilac Robert Scheidt, dok je treći europski prvak iz Splita 2003. Slovenac Vasilij Žbogar sa 29 negativnih.

Bašić i Cupać su današnje plovove završavali na 22. i 25. mjestu, te su pali na 21. poziciju sa ukupno 117 negativnih bodova. Jedriličarima zadarskog Uskoka ovo su prve Olimpijske igre, a budući da praktički nisu imali dan odmora, očigledno je umor učinio svoje nakon fenomenalnih rezultata prva dva dana.

Sutra će na more opet sva četvorica hrvatskih jedriličara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara