Kuže: Dinamu će biti teško protiv Osijeka

UOČI utakmice protiv Osijeka koja se igra večeras u 20 sati, trener Dinama Josip Kuže najavio je kako će njegova momčad igrati još bolje nego prije tjedan dana kada su uvjerljivo pobijedili Cibaliju 4:0. Ipak, smatra kako momčad Osijeka ne treba suditi na temelju prošlotjednog debakla na Poljudu jer se radi o kvalitetnoj i iskusnoj momčadi.

"Vidjelo se u prvih pola sata da su naši igrači i nesigurni i nedorečeni, a kako je igra u Vinkovcima dalje odmicala bili smo sve bolji, uvjerljiviji i efikasniji" - rekao je Kuže za Sportske novosti dodavši kako su dobra igra i visok rezultat protiv Cibalije pridonijeli skidanju blokade u glavama igrača.

Trener je siguran kako će njegova momčad u Osijeku biti još bolja, a u trećem kolu i razigranija, a za takvu tvrdnju, kaže, ima dosta argumenata. U sastavu Dinama će se naći i neki novi igrači poput Marića i Bosnara. Iako se očekuje da oni pridonesu kvaliteti igre, Kuže naglašava kako je najbitnije da momčad bude kompaktna.

"Našu smo taktiku postavili vrlo ofenzivno, ali ću od pojedinaca tražiti i dodatne zahtjeve, jer mi moramo u prvom redu biti kompaktna momčad, a moje je pravilo da čvrstina i dobra igra potječu u7 prvom redu od sigurne obrane" - objasnio je.

Atmosfera u Dinamovoj svlačionici je, kaže, odlična: "Dobra atmosfera se stvara na istini i poštenju, samo tako možemo se spojiti u dobru ekipu".

Naglašava kako je Osijek vrlo iskusna i kvalitetna momčad koju ne treba suditi na temelju debakla u Splitu. Uz to što će biti vruće i sparno, Dinamu će dodatno otežati stvari činjenica da će Osijek imati veliki motiv i želju da se nakon debakla dokaže i rehabilitira.

"U svakom slučaju, trebat će strahovito puno napora da dostignemo razinu igre koja bi nam donijela i pravi rezultat" - dodao je.

O momčadi Osijeka puno zna, ali mu je, objašnjava, najbitnija taktika njegove momčadi. Na pitanje koga u Osijeku najviše respektira, Kuže je odgovorio: "Sigurno očekujete da ću reći Branimira Glavaša, naravno, šalim se. Cijenim sve suparničke igrače, ekipu osijeka gledam kao momčad i smatram da je dobra."

Vjerojatni sastav Dinama: Turina - Ćorluka, Drpić, Bosnar -  Mitu, Mamić, Marić, Čale - Modrić - Bošnjak, Eduardo. Trener: Josip Kuže.

Vjerojatni sastav Osijeka: Skender - Ostopanj, Babić, Vuica - Dedaj, Balatinac, Milardović, Dinjar, Vratović - Primorac, Vojnović. Trener: Ivo Šušak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara