Kuže: Markovićev odnos prema Bišćanu je katastrofa

JOSIP KUŽE završio je pripreme svoje momčadi na Rogli prije nego što se očekivalo. Zdravko Mamić je igračima objavio sretnu vijest da se mukotrpne pripreme zbog njihova impresivnog angažmana - skraćuju. "Modri" će tako imati par dana za odmor, a zatim putuju u ljetnu bazu u švicarskom skijalištu Crans Montana.

U razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista, Kuže je progovorio dvije-tri o prošlim vremenima, Dinamu iz 90-tih, odnosu s "Maminjom", svojim suparnicima na kormilu konkurentskih klubova, Vlatku Markoviću te respektu koji gaji prema Ćiri.

"Vratit ćemo Dinamu imidž koji je imao prije. Nadam se da ćemo rezultatima i dopadljivom igrom opravdati, ne samo pred BBB-ima, koji su ionako uvijek stajali iza Dinama, već i širem krugu, koji bi trebao dolaziti na stadion. Volio bih da se svi vesele Dinamovim uspjesima i steknu naviku dolaženja u Maksimir." - započeo je Kuže.

Kuže je u periodu od 1989. do 1991. sjedio na Dinamovoj klupi, međutim tada je momčad bila puno jača, igrali su Davor Šuker, Zvone Boban, Kujtim Shala, Dražen Ladić i ostali, a tih vremena Kuže se rado prisjeća: "Ono su bili veliki igrači, ali ne dopuštam da je netko bolji od onoga što danas imam. Nogomet je tada bio profinjeniji, međutim moramo priznati evoluciju, dinamiku, tempo i ubrzanje. Ali, nisam siguran koji bi od ta dva nogometa rezultatski bio uspješniji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama se s Mamićem se dugo poznaje, dvadeset godina su bili veliki, pa zatim malo manji prijatelji, a o odnosu danas, na liniji izvršni dopredsjednik - trener, je izjavio: "Uvjeren sam da mi Mamić nikad neće sastavljati momčad. Ne mogu povjerovati da bi on to uopće pokušao, niti da je to radio drugim trenerima. U tom slučaju ne bi mu bio potreban trener."

O raspletu sljedeće sezone Kuže si ne vidi alternativu: "Možda će netko reći da sam bahat, ali - broj jedan je Dinamo, a ostali neka se poredaju kako hoće". Dodao je da cijeni sve konkurente, ali i da najviše respektira Inter.

Ćirin šarm nije zaobišao niti Dinamovog trenera, ali: "Ćiro ima ogromno iskustvo, Ćiro je fenomen i gledam ga s izuzetnom simpatijom, i s velikim navijanjem pratim njegov boravak u Hajduku. Zašto? Zato jer mi neće biti konkurent."

Josip Kuže se u razgovoru dotakao i "repke" za koju smatra da bi joj Dino Drpić mogao pomoći, a o odnosu Markovića i Biščana kaže: "Odnos nogometnog saveza prema Bišćanu čista je katastrofa. Ne mogu vjerovati da se jednog tako kvalitetnog igrača izolira i ignorira zbog nekog grijeha, koji je oprostiv."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara