Kuže: Naša obrana nije u krizi

MOMČAD Arsenala oko 18 sati sletjet će na zagrebački aerodrom, pa ne čudi što je u Maksimirskoj 128 uzbuđenje u bitnom porastu. Glavni strateg Dinama na dan uoči velike utakmice ili dobro skriva nervozu ili zaista vjeruje u pozitivan rezultat.

Ozljede Vugrinca i Cvitanovića su sanirane te će Josip Kuže ponajboljoj klupskoj momčadi današnjice suprotstaviti očekivanu "Modru" postavu.

"Turina na golu, Ćorluka, Nowotny, Cvitanović i Čale u zadnjoj liniji, Buljat, Modrić, Mamić i Etto formacijski u veznom redu, Vugrinec te Eduardo sasvim naprijed." - izreferirao je Kuže.

Nabrajajući, zastao je tek kod Ettoa, pa su mnogobrojni okupljeni novinari stekli dojam da će se brzonogi Brazilac naći u ponešto drugačijoj, bitno ofenzivnijoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Etto će držati desnu stranu kao i uvijek. Kod mene zasad ne postoje drugačija razmišljanja. Ova utakmica kulminacija je prošle sezone kroz koju nas je vodila nevjerojatna atmosfera u svlačionici, a pogotovo na tribinama. Istina, Arsenal je definitivno favorit u ovoj utakmici, ali mi nemamo namjeru posustati. Ne bih volio da se s ovom utakmicom završi euforija koja nas prati. Naravnom, jako je bitno ne dopustiti protivniku da dominira, da nam se približi na 16 metara. Respekt koji osjećamo prema Arsenalu je velik, ali mi ćemo igrati našu, napadačku igru, ali isto tako, u okviru te napadačke formacije tražiti sigurnost u obrani." - nastavio je Dinamov trener.

No, upravo se obrana Modrih ovih dana našla na udaru kritika. Potencijalni reprezentativni dvojac kao da još nije pohvatao sve konce, Nowotny je daleko od onoga zbog čega je doveden, a Turina odavno nije izgledao nesigurnije. Kuže nije bio nimalo zadovoljan s tri primljena pogotka protiv Šibenika, no kao i ostatak momčadi, u potpunosti se mislima okrenuo Arsenalu.

"Ne, naša obrana nije u krizi. Nastojat ćemo iskoristiti sve pozitivno i kvalitetno u našoj igri, ali i eventualne nedostatke ili nepažnju kod igrača Arsenala. Nakon ždrijeba bio sam prilično neraspoložen, ali sada sve više vjerujem u dobar rezultat. On je, pak, moguć samo uz dobru natjecateljsku, organiziranu i angažiranu igru. Mi osjećamo atmosferu oko nas i čujemo naše navijače. Uz njihovu pomoć ništa nije nemoguće. Kao i svaki trener razmišljam o ishodu te u slučaju našeg vodstva kanim i dalje napadati. No, mi ćemo tražiti dobar rezultat kroz 180 minuta te pokušati ostati u sedlu nakon dvije utakmice. Nikakvih flastera neće biti, u obzir dolazi samo kolektivno čuvanje." - jasan je Kuže.

"Arsenal, pak, očekujem u istoj postavi kao i u Nizozemskoj. No, sve da Wenger odluči zamijeniti neka imena, formacija i strategija ostat će iste."- dodao je.

Na kraju, osvrnuo se i na famozne izjave Ćire Blaževića, kojima se diskreditira Dinamovo pojačanje Jens Nowotny: "Ćiro može pričati samo o Zagrebu."

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara