Kuže: Rijetko tko u Europi igra kao mi

Kuže: Rijetko tko u Europi igra kao mi

JOSIP KUŽE je dan nakon susreta s Rijekom, u kojem su "Modri" uvjerljivo osvojili Superkup, nabrojao detalje s kojima nije bio zadovoljan, ali i najavio kako je njegova momčad spremna za europska natjecanja.

"Drago nam je da smo osvojili trofej već na početku sezone, lijepo je da započinjemo s dobrim. No, na prvi pogled, nisam zadovoljan s prvih 15 minuta nastavka. Rijeka je krenula ambicioznije, a mi nismo uspjeli odgovoriti, trebalo nam je vremena da se snađemo. Neki puta se nakon dobre igre promijeni i pristup, no to kod nas nije bio slučaj, ponestalo je svježine. Dogodila se i ta pogreška, zabili su nam gol, tako da je trebalo vremena da se prestrojimo." - kazao je prvi čovjek Dinamove struke.

Taktički Kuže također nije zadovoljan, jer Rijeka je Dinamu blokirala igru. Nije bilo rješenja, nije bio pokretljivosti, a momčad je pronalazila nelogična riješenja.

"Vezni igrači bi trebali više trčati, više preuzimati odgovornost u razvoju napada. Pripremimo dobro, a zatim kroz krivi pas i kompliciranje to upropastimo." - kritizirao je Kuže.

U Europi, kao u reprezentaciji, ne mogu igrati igrači koji ne trče

Trener tvrdi kako Dinamu neće biti problem igrati slabije utakmice u prvenstvu, a zatim se suprostaviti jakim europskim protivnicima.

"Ne smatram to hendikepom. Ozbiljno shvaćam utakmice u ligi, ali i znamo da nas čekaju puno jači protivnici. No, kako ne igramo svaki tjedan jaku utakmicu to neće biti problem. Najvažnija je psihološka priprema, samopouzdanje, jer kvalitetu imamo. Važno je vjerovati u naše sposobnosti, u ono što objektivno možemo, a mislim da možemo puno, pogotovo u kombinatorici i s našim tehničkim elementima." - dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgradili smo trkački jaku momčad, to nam je bio cilj. Znali smo kako u Europi ne možemo igrati s igračima kojima nedostaje zraka, poput onog što se dogodilo reprezentaciji. Ipak, o tome već vodimo brigu više od godinu dana, pripremljeni smo za Europu. Rijetko koja ekipa igra tako kombinatorno kao mi, imaju puno jednostavnija rješenja, trče, prebacuju igru." - istaknuo je.

Što se tiče dolaska Jensa Nowotnya, na čijoj poziciji igraju Drpić, Ćorluka i Cvitanović, Kuže još nije riješio koji će o tih igrača na klupu. Vedran je nezamjenjiv u Kužeovim kombinacijama, tvrdi kako se Drpiću forma diže, a Cvitanović igra dobro. Na pitanje "što će im onda Nowotny?" te "hoće li se uopće uspjeti ubaciti u momčad" Dinamov trener se slatko nasmijao.

"Imamo puno kvalitetnih igrača na tim pozicijama, želimo ga što prije ugraditi u momčad, igra će s njime biti još bolja. Igramo paralelno u Europi, prvenstvu i Kupu, tako da će svi imati prilike." - slatke brige muče Kužea.

Litvanci nisu bezveznjaci

"Protiv Litvanaca će biti teško, no računam na našu kvalitetu, iskustvo i individualne sposobnosti igrača. Smatram kako nisu bolja momčad od Rijeke, koja je izuzetno dobra. Spojili su skandinavske kvalitete, snagu i čvrstoću s ruskim stilom. Znaju igrati i imaju konstituciju, nisu bezveznjaci." - dodao je o svom prvom ovosezonskom europskom protivniku.

Dinamo u petak i subotu trenira, imaju analize utakmice Superkupa i teoretske pripreme susreta s Ekranasom, a nakon nedjeljnog treninga i Nowotnyevog potpisa ugovora, kreću put Litve. Utakmica u Panevežisu se igra u utorak, a uzvrat u Maksimiru tjedana dana kasnije.

Srđan Hebar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara