Kuže smjenjuje prijatelja Tucka na klupi Ruande

NAKON što je bivši Dinamov trener Josip Kuže dobio košaricu u japanskom prvoligašu JEF Unitedu, afrički mediji javljaju kako se u Nogometnom savezu Ruande premišljaju ne bi li ponovno angažirali hrvatskog stručnjaka.

Glavni tajnik ministarstva sporta Jean Pierre Karabaranga priznao je kako je hrvatski trener ponovno postao aktualna tema iako je između dvije strane ostalo nekoliko neriješenih pitanja, nakon što je Kuže neočekivano prihvatio angažman u Japanu.

"Žao nam je, jer je dobio otkaz u Japanu, ali još uvijek ne znamo što ćemo napraviti.  Još uvijek nismo riješili sve ugovorne obveze i od prošlog angažmana koji je prekinuo početkom ove godine."

Nakon što je Kuže odlično odradio dio svog ugovora preporučivši svog prijatelja Branka Tucka kao idealnog nasljednika, drugi hrvatski trener nije se najbolje snašao na klupi Amavubija, kako se popularno naziva momčad ove afričke države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuže nam je preporučio Branka Tucka i sada bi bilo smiješno otpustiti Tucka i vratiti Kužea na staru poziciju. Smatramo da Tucak treba dobiti poštenu priliku i ako ne zadovolji, onda možemo vratiti Kužea na staru poziciju", objasnio je Karabaranga.

Kuže je na klupi Ruande proveo tek nešto manje od tri mjeseca, a naciju je pridobio osvojivši drugo mjesto GTV Cecafa Senior Challenge Kupu u Tanzaniji.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara