Lampard povodom dodjele engleske kapetanske trake: Vrlo sam ponosan, nisam to očekivao

Foto: AFP

"BIT će to jedan od najponosnijih trenutaka moje karijere" komentirao je Frank Lampard to što će u prijateljskom susretu protiv Danske u Kopenhagenu istrčati na travnjak s kapetanskom trakom.

Nastupio je Lampard u dresu "tri lava" ukupno 83 puta, te je postigao 20 golova od svog debija 1999. godine, ali kapetansku traku nije nikad ponio. Sada mu je engleski izbornik ukazao to povjerenje budući da su zbog ozljeda za susret otpali kapetan Rio Ferdinand i njegov zamjenik Steven Gerrard.

"Vrlo sam ponosan, to je prilično neočekivano. Već dugo sam u reprezentaciji i nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. Neću se promijeniti zato jer ću nositi vrpcu. Pokušat ću napraviti ono što radim kada nosim kapetansku traku u Chelseaju. I dalje ću obavljati svoje uobičajene stvari na terenu, ali pokušat ću i utjecati na momčad budući da su vođe uvijek potrebni na terenu" dodao je Lampard, koji će tako postati 46. engleski kapetan nakon Drugog svjetskog rata.

Lampardu će prijateljska utakmica protiv Danske u Kopenhagenu biti prva u dresu engleske reprezentacije od kolovoza prošle godine. U kasnijim nastupima spriječile su ga ozljede, ali Capello smatra da je sada i više nego spreman.

"Gledao sam ga u zadnjih pet utakmica. Protiv Liverpoola je odigrao jako dobro i mislim da je možda i svježiji od ostalih igrača" zaključio je talijanski strateg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara