Lance Armstrong: Francuski nogometni reprezentativci su pozitivni na testiranju za šupke

Lance Armstrong: Francuski nogometni reprezentativci su pozitivni na testiranju za šupke

PROSLAVLJENI američki biciklist, koji je rekordnih sedam puta osvojio Tour de France, ionako nije bio pretjerano omiljen u Francuskoj, a nakon posljednje izjave je jasno da će postati omražen gotovo kao Marco Materazzi.

Francuske reprezentativce je počastio titulom iz naslova nakon što ga je L´Equipe optužio da se u postizanju fantastičnih rezultata koristio nedopuštenim stimulansima.

Isprovociran ozbiljnim optužbama, odgovorio je kako su, i bez doping kontrole, svi francuski reprezentativci ispali pozitivni na "testiranju za šupke" zbog nesportskog ponašanja Zinedina Zidanea. Njegova uvreda je izrečena prilikom dodjele sportskih nagrada u Los Angelesu televizijske postaje ESPN, gdje je upravo Armstrong proglašen za najboljeg sportaša.

Nakon te izjave, Armstrong se mirne duše uputio u francuske Alpe kako bi pratio brdske etape "Toura". Francuzi su se razbjesnili zbog toga, državni radio je njegovo prisustvo u zemlji nazvao provokacijom, a list France Soir zaželio mu je dobrodošlicu naslovnicom preko koje piše "Dobrodošao u Francusku, Trouduc", što je skraćenica za trou du cul (šupak!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

France Soir je, dodatno potpaljujući vatru, podsjetio kako je Teksašanin Armstrong prijatelj Georga Busha, a proslavljeni biciklist je sinoć tek kratko rekao da je ono što je izjavio bilo šala, nakon čega se udaljio od kamera.

"Ljubav" Armstronga i Francuza nije od jučer. Nakon što je prebolio rak, Amerikanac je od 1999 do 2005 vladao najpoznatijom biciklističkom utrkom na svijetu, a Francuzima nikad nije "legao", djelomično zbog porijekla, ali i zbog potpune dominacije na utrci, koju je učinio nezanimljivom. Njegova superiornost je Francuze učinila sumnjičavima, ali je Armstrong energično odbacivao sve optužbe o uzimanju dopinga. Izjavio je kako ga organizatori utrke nikad nisu voljeli: "Bili su sretni kada sam prestao sa utrkama."

Armstrong je rekao da je njegova posjeta Touru izraz ljubavi i podrške "najljepšem sportu koji postoji", nakon što je isti ukaljan brojnim dopinškim skandalima, a posljednji je značio da su sa utrke izbačeni Armstrongovi stari suparnici Ullrich i Basso.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara