Lanzingeru će amputirati stopalo!

Lanzingeru će amputirati stopalo!

KADA su pojedini medicinski stručnjaci tvrdili da je Eduardo Da Silva zbog težine ozljede mogao ostati bez stopala, većina je takve dijagnoze nazvala pretjeranima, pa čak, i smiješnima. Da se nije radilo o pretjerivanju nego o realnoj mogućnosti pokazao je najsvježiji primjer austrijskog skijaša Matthiasa Lanzingera, koji je teško stradao u subotnjem superveleslalomu.

Nakon što mu kirurzi u Oslu nisu uspješno  operirali nogu koja je pretrpjela višestruki prijelom, nesretni Lenzinger će ostati bez stopala.

"Nažalost, nismo uspjeli oporaviti njegov krvožilni sustav u predjelu stopala. Krv i dalje ne teče i amputacija svakim trenutkom postaje sve neminovnija", šokantno je potvrdio šef kirurškog tima bolnice Ullevaal u Oslu dr. Lars Engebretsen.

Lanzingera je Engebretsen u ponedjeljak operirao devet sati ne uspjevši popraviti štetu nastalu teškim padom tijekom nedjeljne superveleslalomske utrke u Kvitfjellu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amputaciju će kirurzi morati obaviti u sljedećih 24 sata. U suprotnom će život 27-godišnjeg Austrijanca biti ugrožen.

Lanzinger je teško pao zakačivši u skoku jedna vrata. U padu se skija na njegovoj lijevoj nozi nije otkačila te je potkoljenica pretrpjela pretešku traumu. Pukle su i tri kosti.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara