Lazarevski: Modrić, Da Silva i Srna su najveća opasnost za nas

REPREZENTATIVCI Makedonije su, unatoč izostanku Pandeva, zadržali "dobar duh, pozitivne misli i optimizam". Neutralizacija "ubojitog trojca" Modrić - Eduardo - Srna, samo je jedna od strategija s kojom bi makedonska nogometna reprezentacija mogla ući u sutrašnju utakmicu protiv Hrvatske, piše Utrinski Vesnik.

Prema pisanju tog lista, uz sve probleme koje makedonska reprezentacija ima zbog dolaska renomiranog protivnika kao što je Hrvatska, još jedan problem Srećku Katanecu predstavlja travnjak na Gradskom stadionu u Skopju, koji je prilično uništen tijekom prijateljskog susreta između Vardara i beogradskog Partizana, koji se odigrao u srijedu, povodom 60. godišnjice formiranja "crveno-crnih".

"Unatoč činjenici da smo odavno ispali iz kombinacije za vodeća dva mjesta u skupini, koja bi nas odvela u Austriju i Švicarsku, naši su nogometaši unatoč odsustvu Pandeva, zadržali dobar duh, pozitivne misli i optimizam", piše Utrinski Vesnik. Dodaje se i kako makedonski igrači pokazuju "ogroman respekt" prema Hrvatskoj reprezentaciji.

"Hrvatska najviše zaslužuje odlazak na Euro"

"Atmosfera u reprezentaciji je odlična. Samo me plaši teren na Gradskom stadionu. Ne znamo kakva je situacija ondje obzirom da treniramo na stadionu u Čairu. U sutrašnju utakmicu ulazimo neopterećeni  jer nemamo što izgubiti. Možemo samo dobiti, a za to ćemo morati igrati ofenzivno i agresivno", izjavio je igrač poljskog Groklina iz Diskobolija, Vlade Lazarevski, koji se nada kako će se u subotu navečer naći među Katanecovih 11 izabranih, te sa svojim probojima po boku predstavljati konstantnu opasnost za hrvatsku obranu.

"O kvaliteti Hrvatske? Ne znam odakle da počnem, a ako počnem, trebat će mi mnogo vremena. Odlična su momčad s  kvalitetnim pojedincima na svim pozicijama, a najveća opasnost za nas su, prema mom mišljenju, Luka Modrić, Eduardo da Silva i Dario Srna", rekao je Lazarevski.

Lazarevski smatra kako je Hrvatska u ovim kvalifikacijama "puno toga pokazala" i reprezentacija je koja "najviše zaslužuje odlazak na europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj". U dvoboju Rusija - Engleska, Lazarevski navija za Ruse.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara