Le Championnat: Bordeaux spreman za osvetu Lensu

U NEDJELJU će Bordeaux protiv Lensa pokušati izbrisati bolna sjećanja, kada je zimus poražen na Felix Bolaertu sa 3:0, i doći do dragocjena tri boda u borbi za drugo mjesto u Francuskoj.

Fokus na ovaj susret, kao najvažniji ovoga vikenda, posljedica je Lyonovog šestog uzastopce osvojenog naslova prvaka.

U sobotu će Toulouse, potpomognut oporavljenikom Johan Elmanderom, pokušati pobijediti ove godine posrnuli, ali u posljednjih tjedana sve bolji PSG. "Ukoliko budemo igrali kao protiv Nantesa, uspjeh neće izostati", najavljuje branič PSG-a Sylvain Armand. Toulouse je trentno četvrtoplasirana momčad lige, a od drugog mjesta dijeli ga samo bod, stoga motivacije domaćini ne bi smjelo nedostajati, posebno nakon prošlotjednog poraza od Rennesa.

Po nekima već otpisan Nantes dočekuje šestoplasirani Rennes, koji lovi euro natjecanja sljedeće sezone. Ukoliko se i ovdje momci sa stadiona "La Beaujoire" ne domognu pobjede, to će zasigurno biti posljednje zbogom prvom nogometnom razredu u Francuskoj, a dvojimo bi li to bilo pametno prirediti svojim navijačima u vlastitu nogometnu hramu.

Monaco, se povratnicima kapetanom Givetom i Fredericom Piquionneom, gostuje kod nelošeg Valenciennesa i njegove prve violine, nekadašnjeg smećara, Stevea Savidana.

Lyon će, nakon dva uzastopna remija pokušati doći do pobjede na domaćem terenu protiv nejakog Le Mansa, iako se na Gerlandu već svi pomalo spremaju za sljedeću sezonu.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara