Legendarni Paolo Maldini ne može više?

Legendarni Paolo Maldini ne može više?

KAPETAN Milana i legenda talijanskog nogometa Paolo Maldini najvjerojatnije će na kraju sezone objesiti kopačke o klin, nakon 23 provedene sezone na San Siru, prenose talijanski mediji.

Proslavljenog braniča Milana, sada već odavno veterana, noge više jednostavno ne služe kao nekada, a svakojake ozljede sve češće se izmjenjuju. Tijelo jednostavno vrišti: "Ne mogu više!"

"Koljeno koje sam operirao prošle godine, sada je ok, ali ovo drugo koljeno, sada je u situaciji u kojoj je bilo ovo drugo prije operacije. Ako se stanje koljena pogorša bit će jednostavno nemoguće nastaviti" - rekao je Maldini, prenose talijanski mediji.

Maldini naravno ne želi još reći zbogom nogometu, misli da može još dosta pružiti, ali tijelo jednostavno više ne sluša kao nekada.

"Nadam se da ću biti spreman za utakmicu protiv Rome, ili barem na klupi, a za Bayern ću valjda biti spreman potpuno" - napominje uvijek optimistični Maldini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maldini ima nevjerojatan broj osvojenih trofeja, među kojima se ističu: sedam naslova prvaka Italije, četiri prvaka Europe i četiri Superkupa. 1994. proglašen je nogometašem godine, a 2004. među 125 najvećih živućih nogometaša. Od velikih trofeja, jedino se primjećuje nedostatak onih na reprezentativnoj razini, gdje je 1990. s Italijom osvojio treće mjesto, a 1994. izgubio u finalu od Brazila. Ukupno je za Milan nastupio 587 puta u Serie A i još 147 puta u europskim utakmicama.

Evo i nekoliko zanimljivosti vezanih uz ime Paola Maldinija.

a) Kada se ispremještaju slova njegovog prezimena dobiva se riječ Di Milan ("Milanov").
b) Maldini je zatražio od kluba da sačuvaju njegov broj 3 za njegovog sina Christiana koji je rođen 1996., koji bi trebao nastaviti dinastiju Maldini u Milanu.
c) Suvlasnik je trenutno vrlo popularne modne linije (Sweet Years) sa bivšim suigračem Christianom Vierijem
d)Maldini je rekao da će se povući tek kad odigra 1000 utakmica za AC Milan

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara