Legendarni vratar Poljske: Naša reprezentacija je smeće, na Euru ću navijati za Njemačku

Foto: Sport1.de

NOVI je skandal u Poljskoj, zemlji suorganizatorici Europskoga nogometnog prvenstva iduće godine, izazvao legendarni bivši golman Jan Tomaszewski.

Izjavio je da aktualna poljska nogometna reprezentacija, trenutačno 23. na svijetu po FIFA-inoj ljestvici, nije sposobna dostojno predstavljati zemlju.

"Aktualna je momčad Smudin (izbornik Franciszek Smuda, op. a.) otpad, a ja ne želim gledati smeće", rekao je Tomaszewski u izjavio za jednu poljsku radijsku postaju.

Rekao je da ga uopće ne brine što će ga sad mnogi prozvati da nije domoljub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš me briga. Ja ću navijati za Njemačku. Zašto? Zato što Nijemci igraju dobar nogomet."

Tomaszewski je danas politički dužnosnik, te parlamentarni zastupnik ultradesničarske poljske partije Zakon i pravda. Više se puta obrušavao na regrutiranje stranih nogometaša u poljsku nacionalnu momčad. Ponovio je to i ovom prilikom.

"Neka izgubimo sve utakmice na Euru, ali neka barem igraju Poljaci. Od prvoga do posljednjeg."

Nedavno je u Poljskoj otkriveno da je 63-godišnjak, prije demokratskih promjena na početku devedesetih godina prošlog stoljeća a nakon završetka svoje karijere 1982. godine, bio zaposlenik komunističke obavještajne službe.

U pamćenju je ostao kao najbolji golman Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 1974. godine, na kojem su Poljaci osvojili treće mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara