Legende Hajduka: Niko Kranjčar u Hajduku nema kome dodati!

Legende Hajduka: Niko Kranjčar u Hajduku nema kome dodati!

BIVŠI kapetan Dinama i najzvučnije pojačanje prijelaznog roka, Niko Kranjčar, igra dobro u Hajduku ali u momčadi nema napadača koji je spreman prihvatiti njegove "lopte s očima", tvrde trojica bivših nogometaša "bilih".

Novinar Jutarnjeg lista stupio je u kontakt s Draženom Mužinićem, Zlatkom Vujovićem i Ivicom Šurjakom, legendama Hajduka, te ih pitao kako ocjenjuju igru hrvatskog reprezentativca i izbornikovog sina u splitskoj momčadi.

"Za razliku od Dinama, u Hajduku igra ipak bolje, ali sigurno manje od onog što su od njega navijači očekivali. Kažem navijači, jer ja znam da se nije lako preko noći prebaciti iz jedne momčadi u drugu. I to iz Dinama u Hajduk, jer to nosi napetosti i pritisak." - kazao je Mužinić, pa dodao: "No, mjesto koje igra Niko je delikatno jer o njemu ovise i ostali, ali i on jednako o njima. Što će njegova ideja, koju nesumnjivo ima, ako je nema tko razumjeti?"

Bivši Hajdukovci slažu se u ocjeni da je Niko pokazao da je talentiran otkad je došao u Hajduk, ali i da još uvijek nije zadovoljio očekivanja navijača. Dodaju kako je jedan od problema Hajduka nedostatak rasnog strijelca koji bi znao iskoristiti Kranjčarove lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Vujović smatra da se Kranjčar još uvijek nije u potpunosti prilagodio momčadi Hajduka.

"No, uvjeren sam da će on vrlo brzo doći na svoju visinu. Po meni problem nije u Niki, već u igri i "partnerima". Hajdukovci su daleko od protivničkih vratiju i dok se stigne blizu zone za udarac svi se postave, vrate.. a drugo, Niko mora imati napadača za svoje lopte, a toga Hajduk nema. Njegove iznenadne lopte, brze i duboke, idealne su za klasične napadače, ali.. Moj izbor je, naravno, Tomislav Bušić, njih bi dvojicu trebalo uigravati, imaju sve uvjete za vrhunski tandem budućnosti." - ustvrdio je Vujović.

Ivica Šurjak kazao je da svatko tko zna što je nogomet može vidjeti da je Niko Kranjčar s loptom "na ti", pa dodao da ga po potezima podsjeća na Juricu Jerkovića.

"Ovog trenutka Niko sigurno ne daje koliko bi mogao. Dojam i rezultat sigurno bi bio bolji - a ovog trenutka ne želim ulaziti u taktiku - da on ima kome dodati lopti. Gdje su napadači?" - zapitao se Šurjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara