Lehmann razmišlja o povratku u Bundesligu

VRATAR Arsenala, 38-godišnji Jens Lehmann, pod svaku cijenu želi zadržati dres s brojem 1 u njemačkoj reprezentaciji pa je tako čak spreman i napustiti londonski klub, u kojem ove godine nije dobio preveliku minutažu.

Jens Lehmann je novu sezonu započeo kao prvi vratar Arsenala. Međutim, nakon ozljede ahilove tetive, a potom i ramena, izgubio je mjesto na vratima. Španjolski vratar Manuel Almunia prigrabio je pruženu priliku i preoteo Lehmanu status prvotimca. Lehmann je u međuvremenu optužio i menadžera Arsenea Wengera za ponižavanje što mu, zasigurno, niti najmanje nije pomoglo u nastojanju da opet se opet izbori za status prvog čuvara mreže Topnika. Lehman kaže kako će učiniti sve što može da bi branio na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

"To mi je najveći cilj, braniti na Europskom prvenstvu. Stoga, ukoliko ću i dalje biti pričuva u Arsenalu, vrlo je lako moguće da se tijekom zime vratim u Bundesligu. To je uvijek atraktivno natjecanje, a čak mi ne bi bio problem niti otići u drugu ligu, zašto ne?"

Njemački izbornik Joachim Löw u nekoliko je navrata potvrdio da je Lehmannov status neupitan. Ipak, najavio je razgovor s iskusnim vratarom ukoliko se njegov status u Arsenalu ne promijeni.

Iako najavljuje moguć povratak u domovinu, Lehmann još uvijek vjeruje da će izboriti povjerenje Arsenea Wengera. "Situacija je takva kakva je. Na meni je da treniram najbolje što mogu, a ostalo je na menadžeru, koji zna da sam maksimalno motiviran. Nadam se, i očekujem, da ću opet biti prvi vratar Arsenala. Štoviše, bit ću vrlo iznenađen ako se to ne dogodi!"

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara