Leonardo: Niti u jednom trenutku nisam strahovao za pobjedu

Leonardo: Niti u jednom trenutku nisam strahovao za pobjedu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

TRENER Milanove nogometne momčadi koja je u srijedu na Santiago Bernabeu srušila Real Madrid pobjedom 2:3 tvrdi da niti u jednom trenutku nije strahovao za ishod meča.

"Što da kažem? Utakmica je sve rekla za sebe. Pristupili smo joj na najbolji mogući način, premda smo rano primili pogodak. Nismo izgubili vjeru u sebe, a odigralo smo sjajno drugo poluvrijeme", započeo je brazilski trener opis susreta u kojem je prihvatio rizik ofenzivne igre s Ronaldinhom, Patom, Pirlom i Seedorfom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na koncu se sve svodi na ravnotežu u momčadi, a ova je dovoljno iskusna da utakmici pristupi na više načina. Ne samo zato jer smo igrali susret na Santiago Bernabeuu, ali budući da smo se susreli s momčadi koja je napadački orijentirana zaključio sam da će najbolje biti odgovoriti na jednak način. Niti nakon primljenog pogotka nismo strahovali za pobjedu. Igrali smo protiv sjajne momčadi, ali i momčadi čija nam igra odgovara", dodao je Leonardo, potom se osvrnuvši na pogrešku svog vratara Nelsona Dide:

"I oni su griješili, a Dida je iskusan igrač koji se zna nositi s takvim situacijama."

"Lako je sada pričati, ali oduvijek sam planirao igrati u formaciji 4-3-3. Ne mogu negirati da je ova pobjeda iskovana na utakmici protiv Rome (pobjeda 2:1, op.a u jednakoj postavljenoj igri), ali do nje se može doći samo ukoliko vezni red čini dobar posao, a napadači se pravovremeno kreću. Budući da i Real igra slično ovo se ispostavilo kao dobra strategija", zaključio je “kovač” druge Milanove gostujuće pobjede u Ligi prvaka u kojoj su “rossoneri” hvatali suparnikovih 1:0.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara