Leverkusen doveo Artura Vidala

ČILEANSKI tinejdžer i obrambeni igrač Cola Cola, Arturo Vidal, postao je nova akvizicija njemačkog prvoligaša Bayer Leverkusena i najskuplji igrač iz domaće lige u povijesti ove južnoameričke zemlje, prenosi CNN.

Naime, Leverkusen je za njegove četverogodišnje usluge platio oko šest milijuna eura, ali je otkupio tek 70 posto prava na ovog igrača, dok je preostalih 30 zadržao čileanski klub. Ostatak od nekih dva milijuna eura Leverkusen će platiti naknadno, što ukupnu odštetu, plaćenu za ovog mladog Čileanca, podiže na rekordnih osam milijuna eura.

"Nikada se nisam nadao da će ovaj trenutak doći ovako rano. Ovo je moja ogromna prilika i vrijeme je da je iskoristim", rekao je Vidal.

Vidal će se u Njemačku preseliti u lipnju, nakon što završi Svjetsko prvenstvo za igrače ispod 20 godina u Kanadi, gdje je jedna od glavnih uzdanica čileanske mlade reprezentacije. Arturo Vidal tek je prošle godine zaigrao za prvu momčad Cola Cola, u kratko vrijeme postavši jedan od najboljih igrača.

Iako 180 cm visoki Vidal igra u obrani, vrlo se dobro snalazi u napadu i nerijetko zabija golove. U prilog mu ide i statistika iz mlade reprezentacije, gdje je u deset utakmica zabio osam golova.

Dosadašnji najveći transfer u čileanskoj povijesti, iz domaće lige, drži Matias Fernandez, koji je prošle godine prešao u Villarreal za 6.5 milijuna eura.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara