Lewis: Pokažite novce i imat ćete uzvrat

Lewis: Pokažite novce i imat ćete uzvrat
BRITANSKI boksač Lennox Lewis obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC nakon što je u šestoj rundi tehničkim nokautom pobijedio izazivača Vitalija Klička.

U šestoj rundi Kličko je bio prilično uzdrman, iz lijeve arkade curila mu je krv, no nije pao na pod. I kad je trebala je početi sedma runda sudac Lou Moret pozvao je službenog liječnika da pregleda Klička i nakon savjetovanja s njim procijenio je da je ozljeda lijeve arkade ukrajinskog boksača takva da ne može nastaviti borbu, te je Lewis proglašen pobjednikom.

Kličko se oštro usprotivio toj odluci tvrdeći da može nastaviti meč, a na ruku mu je išla i činjenica da je dotad vodio po bodovima (58-56). No, sudac se nije dao smesti. Lewis je zadržao titulu, no način na koji je došao do toga vrlo je dvojben.

Prve dvije runde Kličko je bio dominatniji, a u drugoj je ozbiljno uzdrmao Lewisa. No, svjetski se prvak vratio u stilu.

Nema sumnje bila je to najbolja borba viđena u posljednjih nekoliko godina, u kojoj su protivnici žestoko izmjenjivali udarce. Na kraju više od 15.000 gledatelja zviždalo je Lewisu, a pljeskalo Kličku.

Lewisu je to bila 41 pobjeda u 44 profesionalne borbe, a Kličku tek drugi poraz u 34 meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kontrolirao sam borbu. Znam da su ga moji udarci boljeli. Imao sam pobjednički osjećaj. Uostalom, osjećam se kao prvak naroda. Nadam se da će biti uzvrata", kazao je Kličko, dodavši da je udarac zbog kojeg mu je prokrvarila arkada, Lewis zadao glavom, a ne rukom.

"On je lud. Razočaran sam njegovom izjavom da sam ga udario glavom. Pogledajte posjekotine na njegovom licu, to ne možete dobiti od jednog udarca glavom", odvratio je Lewis.

Za njega uopće nema dvojbe o zasluženosti pobjede.

"Nema sumnje da je Kličko dobar borac i njegov europski način borbe me je na početku malo iznenadio. No, kad sam ga prokužio više nije imao šansi. Ja nisam želio prekid meča. Sigurno bih ga nokautirao, to je bilo samo pitanje vremena. Nisam ja bio taj koji je tražio predah u klinču, već on", istaknuo je svjetski prvak.

Što se tiče uzvrata Lewis je otvoren i za tu opciju.

"Pokažite mi novac i može. Onda ću mu srediti i drugu stranu lica", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara