Liga superbogataša: Trojka probila 500 milijuna eura godišnjeg prihoda, Bilićev klub u Top 20

Liga superbogataša: Trojka probila 500 milijuna eura godišnjeg prihoda, Bilićev klub u Top 20

Screenshot: Deloitte

FOOTBALL MONEY LEAGUE. Ne može biti točniji naziv od onog koji je ugledna konzultantska kuća Deloitte dala njihovom godišnjem popisu najbogatijih klubova svijeta.

Očekivano, Real je najbogatiji klub svijeta za sezonu 2014/15 s 577 milijuna eura prihoda u navedenom razdoblju i ako već u to vrijeme ispred Barcelone nije bio po trofejima, onda je po ovom kriteriju, jer Barcelona je uprihodila 560.8 milijuna eura. Veliku trojku superbogataša zatvara Manchester United sa 519.5 milijuna eura prihoda. 
 
Ovo je prvi put da su prva tri kluba na listi premašili 500 milijuna eura prihoda.
 
Iako ne drže prva dva mjesta postolja, među 10 najbogatijih je čak pet engleskih klubova, dok ih je u Top 20 ukupno devet, među njima i rezultatski neuspješni Everton i Newcastle. 
 
Popis zatvara West Ham s 160.9 milijuna prihoda u spomenutom obračunskom razdoblju. Bilićevom klubu to predstavlja skok od čak 21.6 milijuna eura ili 16 posto u odnosnu na prethodnu tablicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Važno je naglasiti ono što smo već nekoliko puta pisali, da od iduće sezone na snagu stupa novi ugovor o TV pravima za utakmice Premier League težak 5 milijardi funti, čime će se nastaviti trend engleske dominacije na popisu najbogatijih svjetskih klubova.
 
Deloitte zato predviđa da će u ovo vrijeme iduće godine Manchester United preskočiti španjolske velikane i zauzeti prvo mjesto kao najbogatiji klub svijeta. 
 

 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara