Lionel Messi: Raritetne snimke petogodišnjeg nogometnog avangarda

Lionel Messi: Raritetne snimke petogodišnjeg nogometnog avangarda

BILO JE to godine, devedeset treće, kada su i tadašnje Leove čuvare stigle nesreće.

Već od najmanjih nogu, ovaj brilijant koji će desetak godina kasnije zasjati na legendarnom Nou Campu, pokazivao je koliko su u pravu bile argentinske vidovnjakinje koje su njegovoj majci prorekle da je plod njene utrobe novi nogometni Messija, istinski nasljednik "malog zelenog".

Santa Fe, probudio se iz sna toga 29. svibnja 1993., ne sluteći da će upravo toga dana mali Lionel, igrajući po prvi put za lokalni Grandoli kojeg je vodio njegov otac, baš tu ispisati povijest jednog od najtalentiranijih igrača današnjice.

Bilo je to samo godinu dana prije nego li će Diego Maradona briljirati na svom posljednjem Svjetskom prvenstvu u SAD 1994. godine. Ni on tada nije znao da je njegov nasljednik već stvoren.

Da život piše drame uvjerili smo se još jednom kada je šest godina kasnije, s nepunih 11 godina Lionelu dijagnosticiran manjak hormona rasta i to baš taman u trenutku kada ga je htio kupit veliki River Plate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju transfer je propao, jer spomenuti argentinski klub nije imao novaca platiti mu neophodnu liječničku terapiju koja mjesečno dođe 700 eura.

U tom trenutku činilo se kao da je nogometni put Messija završen, međutim, upornost koju je iskazao ovaj mali nogometni genijalac i njegova obitelj bila je upravo fascinantna. Nekoliko mjeseci kasnije stigla je i nagrada.

Skauti Barcelone čuli su za nesvakidašnji talent jednog sićušnog Argentinca, a vidjevši ga na djelu, nisu dvojili ni trenutka. Uslijedile su godine i godine terapija i treniranja u suvremenim španjolskim nogometnim kampovima koji su Messija zapravo učinili onim što je, "perfektnim nogometnim kiborgom", savršenim za svijet tehnologije kojemu pripada.

V.B./ Z.A.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara