Lippi: Nemamo krizu kao Francuzi ili Englezi

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

TALIJANSKI nogometaši, aktualni svjetski prvaci, krenuli su u obranu naslova s dva mizerna remija. Utakmice protiv Paragavaja i Novog Zelanda su okončali s istovjetnih 1:1.

Ne treba niti naglašavati da je ovaj potonji remi, protiv "nogometnih amatera" s Novog Zelanda, uzdrmao talijansku javnost i navijače te je potvrdu dobila teza mnogih da će Italija jako teško (gotovo nemoguće) obraniti naslov iz 2006. godine.

Marcello Lippi, talijanski izbornik, oko sebe ne emitira nervozu, kao što je to i običaj za ovog iskusnog stratega. Uostalom, Talijani i dalje drže sve u svojim rukama. Dovoljna im je pobjeda u zadnjem kolu skupine protiv Slovaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas prvenstvo očito počinje od utakmice sa Slovačkom. Imamo sve u svojim rukama, ali da se moramo trgnuti, to je definitivno", rekao je Lippi.

Talijanski novinari su pitali je li možda u talijanskoj svlačionici moguća uskoro atmosfera slična onoj u francuskoj ili engleskoj.

"Ne, nikako. Čujem da se Capello (izbornik Engleske, op. a.) boji straha njegovih nogometaša prije odlučujuće utakmice. Ja tome uopće ne pridajem pozornost, moji igrači nisu niti malo plašljivi, niti strahuju. Znam da mogu, a znaju to i oni", rekao je Lippi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara