Lippi: Ništa od Juventusa, u obzir dolaze ponude samo izvan Italije

Foto: AFP

MARCELLO LIPPI potrudio se objasniti kako ne namjerava postati Juventusov spasitelj u ljetnim mjesecima ove godine. Ondje se ne namjerava vratiti, štoviše, uopće ne razmišlja o povratku u talijansko nogometno prvenstvo.

Lippi je u Juventusu odradio dva mandata, a ponovno ga se spominje kao trenersko rješenje nakon, neminovno je, odlaska Luigija Delnerija.

"Ovim se poslom namjeravam baviti još dvije ili tri godine. Stigne li ponuda za dobar projekt razmislit ću o njoj, ali mogu potvrditi da se u talijanski nogomet ne vraćam, čak niti ako me Juventus pozove", kazao je bivši izbornik "azzurra" koji je na klupi spomenutog torinskog kluba sjedio od 1994. do 1999. godine, a potom i od 2001. do 2004.

"Torino sam napustio prije sedam godina, a svaki puta kada nastanu problemi spomene se moje ime. Sretan sam zbog toga jer to znači da sam ondje radio dobro i da su me navijači cijenili. Istina je i to da su prije postojali kontakti vezani uz moj povratak", dodao je.

Juventus je pod Lippijevim vodstvom, među ostalime, pet puta osvojio Seriju A, te jednom Ligu prvaka. Od odlaska s klupe talijanske izabrane vrste, po završetku južnoafričkog SP-a prošle godine, nije imao angažman.

Devet kola prije kraja ligaškog dijela sezone Juve se nalazi na sedmom mjestu ljestvice jedanaest bodova udaljen od kvalilfikacija za Ligu prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara