Ljubičić: Frustrirajuće je kad te nitko ne prepoznaje

IVAN LJUBIČIĆ u ponedjeljak će se probuditi kao treći tenisač svijeta. Poraz osmimi finala Mastersa u Torontu, stoga, brže će pasti u zaborav. Kad se još doda da je Ljubin krvnik, Čileanac Fernando Gonzalez njegov veliki prijatelj i dobule partner, onda zaista nema razloga za pogled u pod.

No, Ljubo negoduje. Barem ako je za vjerovati za američkim medijima. Biti treći na svijetu velika je stvar, ali kada su ispred tebe veličine poput Rogera Federera i Rafaela Nadala, moraš se osjećati poput nevidljivog čovjeka.

Baselski čarobnjak pobjedom u wimbledonskom finalu vratio je Nadalu za sve ponizne poraze u crvenoj prašini. Nimalo ne čudi, smatraju teniski eksperti, što su njihovom pojavom u Torontu, svi ostali bačeni na marginu.


"Ljubičićev poraz u osmini finala gotovo da nitko nije primjetio. No, unatoč porazu, Hrvat će na treće mjesto od ponedjeljka. Malo me čudi što tog 27-godišnjaka nigdje ne prepoznaju, da može živjeti u potpunoj anonomnosti. Nepoznat je čak i teniskim zaluđenicima." - upitao je jedan novinar nakon torontskog meča osmine finala.

"Pa, moram priznati da me sve to pomalo frustrira. Prije tri tjedna u Gstaadu, prilikom akreditiranja, pitali su me jesam li igrač ili trener. Ovdje u Torontu,  zaposlenica mi je uletila  pitanjem jesam li unutar glavnog ždrijeba ili kvalifikant. Lakše je kada si 20. igrač svijeta.  Ako si treći ili četvrti, onda te dopadnu takve stvari." - iskreno je odgovorio hrvatski broj jedan.

Ljubičić je u Torontu imao glasnu podršku manje grupe navijača. Hrvatska zastava bila je istaknuta, no sve skuša prilično je blijedo u usporedbi s zanimanjem što su ga izazvali mečevi Nadala ili Federera. Dvojac je sam ove sezone međusobno odigrao pet finala i kanadski organizatori su se nadali novom. No, nisu račuali na seznaciju. Čeh Tomas Berdych, naime, doslovce je pregazio mišičavog Španjolca, drugog nositelja turnira, ali i drugog igrača svijeta...

"Volio bih da moja ostvarenja također nailaze na prepoznavanje, ali sve ima svoje prednosti. Možda je anonimnost za mene veliki plus - nitko me ne gnjavi i imam potreban mir." - dodao je Ljubo.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara