Ljubičić i Roddick izgladili incident

TRENUTAČNO najbolje rangirani hrvatski tenisač, Ivan Ljubičić nije se ispričao Amerikancu Andyju Roddicku, prvom igraču na ATP Championship Race ljestvici i četvrtom na "entry listi", za oštre komentare koje mu je uputio nakon poraza u 2. kolu US Opena, ali prema riječima oba igrača, taj incident je iza njih i neće imati posljedica na njihov odnos u budućnosti.

Ljubičić je, naime, naveliko kritizirao Roddickovo glumatanje na terenu tijekom dvoboja.

"Općenito govoreći, ne volim ga. Ustvari, nitko u svlačionici ne voli njegovo glumatanje zato što se nitko osim njega niti ne ponaša na takav način. Veliki broj igrača mi je prije meča poželio pobjedu riječima ispraši mu tur. Dobar je igrač, ostvarit će veliku karijeru, ali ne zbog takvog svog ponašanja. Roddick jednostavno ne respektira ostale igrače, on ustvari svojim ponašanjem samo napaljuje publiku, a to mu je dozvoljeno samo u SAD-u. No, kako se 70 posto najvećih turnira igra u SAD-u, on je već sada stigao do četvrtog mjesta na ATP listi", govorio je Ljubičić nakon dvoboja protiv Roddicka.

Dan kasnije naš je tenisač izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zašto bih se ispričao? Istina, možda sam rekao neke stvari bez da sam prethodno razmislio o posljedicama, ali smatram da ništa od toga nije bilo strašno nepravedno prema Andyju. Ponavljam, ne sviđa mi se njegovo ponašanje na terenu, a tako razmišlja još priličan broj ljudi s kojima sam razgovarao na tu temu. Zasigurno ima i onih kojima se Roddick sviđa i koji su prije meča njemu rekli da meni ispraši tur", kazao je Ljubičić, te dodao:

"Sinoć oko 1.30 ujutro, Roddick me nazvao u hotel i tražio objašnjenje. Mislio je da imam nešto osobno protiv njega, te me zamolio da ubuduće to prvo kažem njemu, a tek onda istupim u javnost. Odgovorio sam mu da nemam ništa osobno protiv njega i da nisam rekao ništa loše o njemu kao osobi. Zato nije niti tražio ispriku, a niti ja smatram da bih se trebao ispričati. Jutros smo se sreli i izgladili situaciju".

Roddick je rano jutros po hrvatskom vremenu izdao pismeno priopćenje o incidentu u kojemu stoji:

"Obavio sam kvalitetan razgovor s Ivanom jučer kasno navečer, te ponovno danas ujutro. Smatram da smo raščistili situaciju, te da je ovaj incident iza nas. Nadam se da ću s Ivanom odigrati još veliki broj mečeva u narednih nekoliko godina".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara