Ljubičić: Ne želimo se naći u situaciji da moramo reći kako ne želimo igrati

NAJBOLJI svjetski tenisači upozorili su predsjednika ATP-a Etiennea de Villiersa da smanji brzinu provođenja teniskih reformi kako ne bi ugrozio kvalitetu igre.

"Ne želimo se naći u situaciji da moramo reći kako ne želimo igrati. Villieres nije mnogo znao o tenisu kad je prihvatio posao. Iako je voljan učiti, čini se da nije primao dobre savjete od onih koji ga okružuju. Nemamo vremena za gubljenje. Ljudi koji će organizirati turnire 2009. godine, još ne znaju kako će ti turniri izgledati. Uskoro bi moglo biti prekasno, 2009. je udaljena samo godinu i pol dana", rekao je prvi hrvatski reket i predsjednik ATP-ove udruge igrača Ivan Ljubičić za AFP.

Ljubine stavove podupiru i mnogi drugi najbolji svjetski tenisači, među kojima i Roger Federer, Rafael Nadal i Nikolaj Davydenko.

"Nismo sretni s razvojem situacije u proteklih nekoliko mjeseci. Susret igrača u Miamiju bio je veliko razočaranje. Odluke o velikim promjenama moraju se uvoditi sporije, a mi kao igrači tražimo da nas se sasluša", govori svjetski broj jedan, nedodirljivi Roger Federer za AFP.

Sporne promjene, koje su podigle na noge najbolje svjetske tenisače, odnose se na promjene u rasporedu Davis Kupa, nauštrb kojeg bi broj Masters turnira mogao biti smanjen s devet na sedam. U tom slučaju bi bez Masters statusa vjerojatno ostali turniri u Monte Carlu i Hamburgu.

"Moramo ozbiljno razgovarati s šefovima prije nego postane prekasno. Puno sam se puta sastajao s De Villiersom. Uvijek bi me saslušao, ali i nakon toga nastavio raditi stvari na svoj način. Trebao bi više slušati igrače. Njegov prethodnik Mark Miles nije radio ništa, što nije bilo dobro, ali sad De Villiers pokušava napraviti previše", nastavlja Švicarac.

Dok je Federer u svojim kritikama bio hladan i odmjeren, kao i uvijek, puno je glasniji treći igrač svijeta Nikolaj Davydenko. "De Villiers samo govori 'vjerujte mi' kao i svi Amerikanci. Ali on traži previše povjerenja, možemo podržati možda deset posto njegovih odluka. Svi mi volimo Monte Carlo, zato i dolazimo tu igrati", govori Davydenko i postavlja pitanje zašto se ne ukine jedan od četiri Masters turnira koji se održavaju u Sjevernoj Americi, ako se broj Mastersa već mora smanjivati.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara