Ljubičić u 3. kolu lako prošao Lopeza

Ljubičić u 3. kolu lako prošao Lopeza

IVAN LJUBIČIĆ lako je svladao Španjolca Feliciana Lopeza s 7:5, 7:6 i 6:0. Tijekom cijelog meča naš tenisač je dominirao da bi u trećem setu "razbio" 33. igrača svijeta.

Ivan Ljubičić           7  7    6

Feliciano Lopez      5  6(5)  0

Lopezu je ovo treći nastup na Australian Openu, a osim u pojedinačnoj konkurenciji na turnir se prijavio i u paru s Fernandom Verdascom.


Feliciano Lopez je 33. igrač na ATP listi

Španjolcu je najveći doseg 2003. i 2005. godine bilo treće kolo turnira, a vjerujemo kako će ga Ljubo i ove godine na tome zaustaviti.

Ivan je u odličnoj formi, iako je tek početak godine, Chennai Open mu je već u "džepu", a na Australian Openu do sada nije izgubio set.

U prvom kolu Ljubičić je Chrisa Gucciona kući poslao s 7:6, 6:4 i 7:6, što i nije neki problem jer se radi o australskom tenisaču, a u drugom kolu je pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera te je do trećeg kola došao razultatom 7:5, 6:2, 6:1.

Ljubičiću je pobjeda nad Lopezom najbolji rezultat koji je do sada ostvario na Australian Openu, kaoi na Grand Slam turnirima.

Sljedeći susret Ljubičić igra s Šveđaninom Thomasom Johanssonom, osvajačem turnira  2002 godine. U posljednja dva njihova susreta Ljubičić je bio bolji, dok je u prethodna tri slavio Šveđanin.

Tijek meča:

Prvi set (Ljubičić)

Ivan Ljubičić je lako osvojio prvi gem, te je meč zbog kiše prekinut. U Melbourneu je visokih 37 stupnjeva, međutim pada kiša i puše vjetar.


Ljubičić tijekom meča s Lopezom

Nakon sat vremena igrači su se vratili na teren.

Pri rezultatu 3:3 na Ljubičićev servis, Lopez je imao 15:30 i dvije break lopte. Naš tenisač bez većih problema obranio je svoj servis.

Kod 5:4 na Lopezov servis sedmi nositelj Ljubičić je imao prednost u dva navrata, ali je Lopez uspio osvojiti peti gem.

Lopez je odlično servira, ubilježio šest as poena, dok je naš tenisač na dva as servisa. Ipak, Španjolac je u prvom setu napravio čak tri duple pogreške i 17 neprisiljenih pogešaka.

(break Ljubičić) Kod 6:5 Ljubičić je oduzeo servis Lopezu i osvojio svoj sedmi set na Australan Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set (Ljubičić)

Drugi set otvorio je Ljubičić svojim servisom.

(break Ljubičić) Već početkom drugog seta Ivan je ponovo napravio break.

(break Lopez) Kod 3:1 Lopez je imao priliku za re-break kod 15:40 na Ivanov servis. Drugu break loptu je iskoristio.

Ivan Ljubičić u drugom setu ima čak 93 posto osvojenih prvih servisa, te 59 posto drugog.

Kod 5:5 u drugom setu Lopez je na Ljubičićev servis došao do izjednačenja, ali Ljubičić je sigurno osvojio gem za 6:5.

Ljubičić je kod 6:5 imao set loptu, no  panjolac je ipak uspio osvojiti šesti gem.

Tie break

Prvi je servirao Ljubičić 213 kilometara na sat i osvojio prvi poen.  Odmah zatim oduzeo je oba servisa Lopezu za 3:0 i tako napravio mini-break.

Svoja dva servis sigurno je osvojio i ostvario veliku prednost od 5:0. Lopez je tek nakon pet poena osvojio svoja dva servisa te oduzeo jedan Ljubičićev.

Kod 6:3 Ljubičić je imao tri set lopte. Drugu je iskoristio.

Ljubičić je u drugom setu osvojio 43 poena, tri više od Lopeza, koji je imao 12 neprisiljenih pogrešaka i pet as servisa.

Treći set (Ljubičić)

Treći set otvorio je svojim servisom Španjolac.

(break Ljubičić) Ljubičić rutinirano ide prema trećoj pobjedi na Australian Openu. Oduzeo je prvi servis Feliciana i ostvario prednost od 1:0. 

(meč Ljubičić) Ivan je u trećem setu oduzeo čak tri puta servis i pri 5:0 servirao za meč. Bez problema je otišao do kraja i sada čeka protivnika u četvrtom kolu.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara