Ljubičić u polufinalu Miamija!

Ljubičić u polufinalu Miamija!

IVAN LJUBIČIĆ je posao odradio profesionalno, rutinski provodeći već oprobanu taktiku protiv Chele, strpljivo, pa u protunapad promjenom ritma. Ni u pet dosadašnjih mečeva Argentinac nije našao izlaz iz zamki koje mu je postavljao najbolji hrvatski igrač. Doduše u drugom setu se dobro držao, ali nije i izdržao.

Ivan je meč započeo winnerima. iako prvi servis nije išao, ipak je sigurno osvojio game. Chela je uzvratio čvrstim  servis gameom.  "Bitno je popravio servis" - reći će Ljubo nakon meča.

No odmah nakon 2-1 Ivan je napao kao kobra: odlično reternirao i slomio Chelin servis bez izgubljenog poena. No u sljedećem servis gameu Ljubin prvi servis i nije baš radio pa je Chela već u sljedećem gameu došao na 0-30 pa i do break lopte. No, onda je Ljubo ispalio winner servis pa zatim as i Chela je ostao praznih ruku. I ne samo to, izgubio je još jedan servis (5-1) i u narednom gameu i očekivala se Ivanova rutinska završnica prvog seta. No odjednom je servis pao: dvije pogreške, netipične za našeg igrača.
"Kako je meč odmicao žice na reketu su zbog vrućine i vlage počele gubiti tenziju i morao sam malo promjeniti ponešto u igri" - objašnjava Ivan nesigurnost u nastavku (nakon 5-1). Ne samo u igri nego je i u nekoliko navrata mijenjao rekete. Na kraju je ipak sigurno priveo kraju prvi set 6-3.

To da je Chela popravio servis vidjeli smo u drugom setu. Stoga Ivan nije imao baš mnogo prilika za agresivnost. Odlučio se na čekanje, strpljivo vrebajući priliku koju mu Chela nije pružao. Naprotiv Argentinac je bio taj koji je prvi došao do break lopte, no Ljubin servis je zaustavio neugodnu situaciju već u drugom gameu. Ljubo i dalje pomalo defanzivno očekuje pad postotka prvog servisa Chele (67%), no Argentinac ne popušta sve do 5-5. Onda je Ivan napao. Na 0-30 imao je zicer, dao je priliku Cheli da se vrati ali ne za dugo. Već u sljedećem poenu kontra i 15-40. Chela ovog puta nije izdržao. Forhend u aut i put u polufinale je otvoren.

U posljednjem gemu Ivan je odservirao dva asa (ukupno 14) na istu stranu, a meč je okončao servis winnerom (forhend retern Chele je bio predug). 7-5 nakon sat i pol igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meč je bio vrlo jednostavan, oprobana taktika još uvijek drži protiv Chele (zadnji su put igrali 2004. op.a.), popravio je servis i ukupno gledajući je bolji igrač od našeg posljednjeg susreta" - kaže nam Ljubo nakon meča.
 
U trenutku kada smo razgovarali Robredo i Canas još nisu ni izašli na teren. "Svejedno mi je s kim ću igrati, slični su" - rekao je.

Ivan će igrati sa Canasom koji je svladao Robreda 7-6 6-1. Sa čovjekom koji je u samo 15 dana pobjedio Federera čak dva puta Ljubičić ima negativan score. Doduše igrali su  samo jednom i te davne 2000 baš u Miamiu i tada je Canas bio bolji, 6-4 7-6.

Momir Jelovac
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara