Ljubičić završio nastup na Wimbledonu već u prvom kolu

IVAN LJUBIČIĆ je izgubio u prvom kolu Wimbledona. Ponovno je za njega bio koban Juergen Melzer koji ga je svladao s 3:2 u setovima.

Prije tri godine je Melzer na Wimbledonu bio bolji sa 6:4, 6:4, 6:4, a ovaj put je Ljubičić, inače postavljen za 26. nositelja, poražen od Austrijanca 6:4, 7:6(7), 4:6, 2:6, 6:3. Ljubičić se uspio vratiti iz zaostatka 2:0 u setovima, no u petoj dionici je ispustio svoj servis kod 1:2 nakon čega je Melzer ostao miran i staložen do kraja.

U meč je Melzer zakoračio daleko sigurnije. Uvijek je bio u napadačkom stavu, često na mreži, dok je Ljubičić uglavnom promatrao dominaciju suparnika i bio skučen iza osnovne linije bez prave igre.

U drugom setu je Ljubičić dao naznake kako se budi, a posebno je bolje počeo funkcionirati servis. Jedinu break loptu tog seta imao je Melzer kod 1:1, no sve je otišlo do tie breaka, gdje je, pak, jedan mini break odlučio, a do njega je došao Melzer.

Unatoč izgubljena dva seta Ljubičić nije klonuo duh, već je, dapače, počeo igrati daleko bolje, agresivnije i preciznije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kada je Ljubičić spasio 0-40 na svoj servis kod 2:1 za Melzera u četvrtom setu, bio mu je otvoren put prema petom setu i, činilo se tada, kontroli meča.

No, povratak u meč Ljubičić nije iskoristio na način da pobijedi na ovogodišnjoj premijeri. Melzer je kod 2:1 u petom setu iskoristio drugu break loptu sjajnim volejem. Već u sljedećem gemu je Ljubičić mogao vratiti izgubljeno. No, dvije break lopte nije uspio realizirati ponajprije zbog dobrog servisa Melzera i njegovih dobrih rekacija na mreži.

Posljednja šansa se otvorila u zadnjem gemu meča kada je Ljubičić imao 30-15 na suparnički servis. No, Melzer nije dozvolio novi preokret, te je asom zaključio meč.

Ljubičić je na kraju osvojio više poena (161-160), imao je 33 asa, a Melzer 15, dok je realizirao tri od 15 break prilika. Austrijanac je, pak, uzeo dva servisa Ljubičića od dvanaest prilika.  

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara