Ljubljana za obnovu stadiona Bežigrad

LJUBLJANSKE gradske vlasti odlučile su se na obnovu starog stadiona za Bežigradom na kojemu igra utakmice nacionalna nogometna reprezentacija, čime planovi o gradnji novog stadiona za 30.000 gledatelja na novoj lokaciji vjerojatno padaju u vodu.

"Obnova bežigradskog stadiona tek je projekt, no radovi bi mogli početi na jesen iduće godine", izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Ljubljane Slavko Slak. Troškovi obnove skoro 70 godina starog stadiona procjenjuju se na 11 milijuna eura. Obnovljeni stadion bi imao skoro 18.000 mjesta, ali bez sadašnje atletske staze, a razina igrališta spustila bi se za oko 4 metra.

Iako će gradsko vijeće o tom rješenju raspravljati tek u ponedjeljak, slovenski mediji javljaju da ga je "amenovao" i premijer Anton Rop. Poticaj ovakvom rješenju dalo je i to što je crkveni red "Viteza križara" u čijem je formalnom vlasništvu dio stadiona zaštićenog kao spomenik kulture pristao da se njegovo vlasništvo isplati u državni obveznicama. Obnova Bežigrada bit će dvostruko jeftinija od gradnje novoga stadiona u Stožicama blizu Ljubljane, rješenja prihvaćenog prije tri godine u euforiji nakon uspjeha slovenske nogometne reprezentacije kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2000, kada su to podržavali ondašnji premijer Janez Drnovšek i bivša ljubljanska gradonačelnica Viktorija Potočnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu troškova obnove snosit će država i gradske vlasti, a obnovljeni stadion trebao bi biti otvoren krajem 2005. godine.

(Hina) fl dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara