Ljubljanska policija još traži napadače na hrvatske navijače

Ljubljanska policija još traži napadače na hrvatske navijače

SLOVENSKA policija još nije otkrila počinitelje napada u kojima je u subotu, nakon rukometne utakmice između Hrvatske i Danske u Ljubljani pretučeno više hrvatskih državljana.

"U ovom trenutku trajer intenzivna kriminalistička istraga i učinit ćemo sve da otkrijemo napadače", rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu u ponedjeljak glasnogovornik policijske uprave Ljubljana Peter Kralj, dodajući da nema novih pojedinosti i da će rezultatima istrage javnost biti obaviještena nakon njena završetka.

Policija je na osnovi izjava oštećenih ponovila podatke o opisu napadača na obitelj Pleše koju je u Medvedovoj ulici u Ljubljani napala četvorka naoružana drvenim palicama kojima su razbili stakla na automobilu i ozlijedili vlasnika vozila i njegovo dvoje djece, te pozvala građane koji bi mogli pomoći u istrazi da se jave policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti incident dogodio se, kažu u slovenskoj policiji, za razliku od ostala dva koja su se dogodila u centru Ljubljane, na usamljenom mjestu gdje je bio parkiran auto žrtava.

Slovenska policija zato hrvatskim navijačima preporuča da i u Celju, gdje će hrvatska reprezentacija igrati nastavak prvenstva, svoja vozila ostavlja na čuvanim parkirališnim mjestima koja su sigurana, kako bi se spriječilo eventualno ponavljanje žalosnih događaja u Ljubljani.

Policijska uprava Ljubljane potvrdila je u ponedjeljak da tijekom nastupa hrvatske reprezentacije u Ljubljani nije bilo spomena vrijednih incidenata koja bi uzrokovali navijači iz Hrvatske, osim nekoliko petardi i jednog alkoholiziranog navijača pred dvoranom Tivoli.

Izvor fotografije: www.euro2004.si

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara