Ljubo: Finale će biti dobra uvertira za Davis Cup

DO DRUGOG naslova u sezoni dijeli ga samo pobjeda nad kvalifikantom, Austrijancem Stefanom Koubekom. Protiv Đokovića je danas opasno "visio", po prvi put vidjeli smo ga da lomi reket, gubi živce i pati na svom servisu. Dva sata trajala je bitka s 18-godišnjim kolegom, no Ivan Ljubičić stisnuo je zube i spasio turnir.

"Zaista bi ružno zvučalo zagrebačko finale Đoković - Koubek. Pritiska je bilo, ali svako polufinale tako je samo po sebi. Publika mi puno znači, kad sve ide loše, ona uvijek traži više. Danas je kod mene prevladavala više želja da uđem u to finale, nego pritisak." - kazao je naš prvi reket.

"U prvom setu se vidjelo da sam imao problema s vraćanjem servisa, na kraju seta pala mi je cijela igra. No, u drugom setu sam se vratio, Đoković se nakon svojih propusta teško mogao vratiti na nivo koji bi mi zasmetao. Sutra me čeka Koubek, imam s njim nerašćišćene račune, a bit će to i lijepa uvertira za Davis Cup. Iako je kvalifikant, Koubek je dobio sedam mečeva da dođe u finale, izbacio je i Henmana. Vrlo je nezgodan, njegova igra mi ne paše. Iskreno govoreći, možda sam u nekim trenucima priželjkivao Henmana." - kazao je Ljubo.

Za mladog srpskog tenisača Ljjubičić je birao riječi. Uostalom, to je i zaslužio.

"S 18 godina nisam bio ni približno ovako agresivan i precizan. Đoković je, kad vodi igru, vrlo nezgodan, ali se još uvijek ne zna dobro braniti. No, mlad je, za njega ima vremena." - dodao je naš tenisač.

S trenerom Ricardom Piattijem uspio je nakratko porazgovarati, no o detaljima će biti riječ tek na večerašnjem sastanku, kada će se dogovarati i taktika za Austrijanca.

"Koubek me može ozlijediti samo igrom sa osnovne crte, no imam svoj servis, na njega se moram osloniti. Bit će to agresivan meč, s puno napucavanja." - tvrdi Ljubo.

Riječi je naš tenisač birao i za današnjeg suca koji ga je do te mjere isprovocirao da smo gledali rijetku sliku slomljenog Ljubinog reketa.

"Taj sudac ima lošu naviku da govori stvari koje ne bi trebao. Ima tu i nekih višaka iz prošlih mečeva.. Ipak, ponekad je bolje isprazniti to odmah, nego držati u sebi." - zaključio je Ljubičić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara