Ljubo izbornik za susret s Austrijom, Čačić za aferu krivi novinare

Ljubo izbornik za susret s Austrijom, Čačić za aferu krivi novinare

NAJBOLJI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić bit će igrač, ali i izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije u susretu protiv Austrije, objavljeno je na press konferenciji HTS-a, koja je u ponedjeljak poslijepodne održana u prostorijama Saveza.

Tako je pronađeno "solomonsko" rješenje nakon što su Pilić i Ivanišević odbili izborničku palicu.

"Ljubičić je prihvatio ulogu izbornika, a suglasan je bio i Mario Ančić, a i Karlović se složio." - kazao je Čačić. 

"Nikada u životu nisam vidio takav konscilijantan i generozan odnos između dvije jake ličnosti kao što sam vidio u slučaju Pilića i Ivaniševića. Za njihovo odustajanje od izborničke funkcije nije kriv nesporazum među njima, nego zahvaljajući pisanju novinara." - kazao je predsjednik HTS-a Radimir Čačić.

Čačić tvrdi da su novinari tako pisali da je uvijek ispalo kao da jedan optužuje drugog.

"Slažem se s tim da je ovo farsa i da je bilo nepotrebno." - dodao je Čačić.

Predsjednik HTS-a je najavio kako se nalazi s Ivaniševićem 21. siječnja te da je siguran da će nakon razgovora Goran trajno pristati na izbornički angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje tko će sjediti na klupi kad Ljubo bude igrao, Čačić je rekao da ne zna, te da će se u utorak s njim konzultirati.

U teniskom svijetu postoji institucija "playing captaina", tenisač koji igra i vodi repezentaciju. Slično je i u nogometu, a podsjetimo kako je nego vrijeme nogometaš Varteksa Dražen Besek bio ujedno i trener varaždinskog kluba.

Ako "Ljubičićevi" izabranici pobjede Austrijance, u četvrtfinalu će ići na bolju reprezentaciju iz susreta između Argentine i Švedske.

Do sada smo se s Austrijancima dva puta sastajali, sredinom 2001. kada smo u Puli pobijedili 4:1 (igrali Ivanišević, Ljubičić i Ančić), te 1997. godine kada smo u Grazu izgubili 4:1 (igrali Ivanišević i Hiršzon).

Austrijanci su prošle godine u prvom kolu izbačeni od Australije s 5:0, a godinu dana ranije također u prvom kolu, istim rezultatom, od reprezentacije SAD-a.

Prvi reket Austrijanaca je Jurgen Metlzer, drugi igrač Stefan Koubek, a imaju i igrača koji odlično igra u paru, Juliana Knowla. Izbornik austrijske reprezentacije je Thomas Muster.

Z.A.,S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara