Ljubo: Konačno mogu igrati za svoju dušu i svoju publiku

NAKON uvjerljive pobjede nad Mikhailom Južnjim, naš prvi reket Ivan ljubičić izrazio je veliko zadovoljstvo svojom igrom i priznao kako se nada pobjedi na turinru.

"Istina je da sam jučer rekao kako bih volio da Karlo osvoji turnir, no u tom sam trenutku razgovarao o njemu, ubacio sam se u njegov film. No, naravno, ukoliko ga ja ne osvojim, volio bih da to bude Karlo." - kazao je odlično raspoloženi Ljubičić.

Danas je odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj godini. Sat i 3 minute trebalo mu je da slomi otpor 44. igrača svijeta. Ovom pobjedom vratio se u svoju optimalnu formu, koju je tijekom privh mečeva negdje zagubio.

Puno opušteniji Ljubo će sutra krenuti u borbu s mladim Novakom Đokovićem, koji je jutros spakirao kovčege svom sunarodnjaku Iliji Bozoljcu. Ljubu i Đokovića trenira isti čovjek, dugogodišnji prijatelj našeg Davis Cup heroja, Ricardi Piatti, pa će i s te strane meč biti vrlo delikatan i osjetljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Piatti ima svoju praksu, kada igraju dva njegova igrača, ne gleda meč uživo. Sutra će također ostati u svojoj sobi i gledati na televiziji. Pa kako bi to bilo da ga nas dvoje strijeljamo pogledom" - kazao je Ljubo.

"Iako smo zajednički trenirali, to je bilo u kratkom peroidu. Nisam niti pratio previše njegovih mečeva, ali znam da će sutra biti neugodno i čudno igrati protiv njega. Eksplozivan je,  agresivan, odlično igra s osnovne crte i ima dobar retern. S obzirom da će biti puno izmjena s osnovne crte, pokušat ću to spriječiti, naravno, ako krene po zlu." - osvrnuo se Ljubo na igru svog protivnika.

"Nakon današnjeg meča, koji je bio moj najbolji u ovoj godini, konačno se mogu opustiti, igrati za svoju dušu i svoju publiku. Južnji je jučer imao jako težak meč, nije imao snage, čuo sam to i od njegovog trenera. Kada je osjetio kako dobro igram, skroz je pao. Prva dva dana uvijek su najteža." - zaključio je Ljubo.

D.R.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara