Ljubo: Na kraju smo izvisili mi igrači, a to ne zaslužujemo

Ljubo: Na kraju smo izvisili mi igrači, a to ne zaslužujemo

REKLO bi se da Ivan Ljubičić u Melbourneu i nema previše vremena za razmišljanje o aktualnim problemima u hrvatskom tenisu. Počeo je prvi Grand Slam sezone, prvi Australian Open na kojem se Ljubi nameću očekivanja, traže pravi rezultati. Dugo je šutio, sigurno mu nije bilo lako gledati što se događa u odnosima Ivaniševića, Pilića i Hrvatskog teniskog saveza.

Niti nama nije bilo lako pročitati ono što je u Melbourneu rekao novinaru Jutarnjeg lista. Da barem nije u pravu...

"Na kraju smo izvisili mi, igrači, a ni za što nismo krivi. Odradili smo svoj dio posla maksimalno i ne zaslužujemo da nam se sve ovo događa. Dovedeni smo u nezgodnu situaciju, ali ne svojom krivicom. Shvaćam da se nijedan nije želio zamjeriti onom drugom, pa smo došli u situaciju da nijedan ne želi biti izbornikom. To što se dogodilo je jako loše, ostavlja negativnu sliku. Mene svi u svlačionici pitaju što se događa, kakav će Goran biti izbornik, a onda im svima moramo objašnjavati da izbornika - nemamo." - razočarano je kazao naš prvi reket.

"Trebali su sjesti i popričati, sumnjam da se ne bi dogovorili. Glupo je stavljati nekoga tamo gdje mu nije mjesto. Manja je šteta da nemamo nikoga, nego da tamo sjedi netko u koga nemam povjerenja." - dodao je Ljubo.

Nakon Pilićeve ostavke naš najbolji tenisač odmah je kontaktirao Radimira Čačića, kako bi iz prve ruke doznao tko su mogući kandidati. Vrli predsjednik iznio je imena Saše Hiršzona, Gorana Prpića i Nikice Nadalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smetalo bi mi da bilo tko od njih sjedi pored mene. Zamislite situaciju da na 2:2 u setovima i 4:5 u petom razmišljam "što ovaj tip radi pored mene". Radije bi da u tom trenutku pored mene sjedi Mario. Nadalija ne poznajem, dugo je izvan operativnog tenisa, a kao predsjednik Stručne komisije našao bi se u sukobu inetersa. S Prpićem i Hiršzonom imam više negativnih nego pozitivnih iskustava." - tvri Ljubo.

Vjerojatno se još sjeća svog debitantskog nastupa u Davis Cupu. Bilo je to u Finskoj 1998., momčad je tada vodio Goran Prpić.

"Bio sam klinac, nisam trebao ni igrati, a na kraju sam ispao glavni krivac za poraz. Na povratku sam bio sam, na drugom kraju aviona. Nitko me nije pogledao niti pitao kako sam. Sjećam se da su imali kutiju keksa, a nitko se nije sjetio ponuditi. Možda sve to vidim malo većim nego što jest, ali znam kako sam se tada osjećao." - kazao je Ljubičić.

Bilo kako bilo, u HTS-u će se danas odlučivati o novom izborniku. Ljubo se još uvijek nada kako će se Ivanišević ili Pilić predomisliti...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara