Ljubo s lakoćom u drugo kolo

ŽDRIJEB Zagreb Indoorsa ove godine nije milovao naše tenisače te su se tako već u prvom kolu susreli hrvatski tenisači, i to ponajbolji od njih, Ivan Ljubičić i Roko Karanušić, koji je na Zagreb Indoors došao sa pozivnicom.

Karanušić je bez respekta ušao u meč i osvojio svoj servis gem. Nekoliko minuta kasnije, Ljubo je bio neumoljiv i izjednačio na 1:1. No, ni spomenuti respekt nije uspio spasiti Karanušića od breaka, u sljedećem gemu, koji je Ljubo napravio i tako poveo sa 2:1.

Karanušić ne igra loše, dapače, ozbiljno je napao Ljubin servis, došao do 40:40, pa čak i do prednosti, ali je Ljubičić preiskusan igrač da bi samo tako prepustio break. 3:1 vodi Ljubičić. Karanušić je sada nešto sigurniji i bez izgubljenog poena uzima svoj servis gem i dolazi do 3:2.

Ivan, a zatim i Roko bez problema osvajaju servis gemove i tako se dolazi do rezultata 5:3 za Ljubičića u prvom setu. Publika je očigledno na strani Karanušića, kojeg bodri nakon svakog poena, na što on pozitivno odgovara i dolazi do 5:4, ali i dalje break zaostatka. Posljednju priliku za preokret Karanušić je odlučio zgrabiti pošto-poto. Od početka je krenuo žestoko i došao do 30:30, ali je Ljubo lagano sa dva poena zaključio prvi set.

U drugom setu Karanušić je nastavio sa vrlo dobrom igrom. Poveo je 2:1, a zatim odlično napao Ljubin servis, no opet nije uspio doći do tako priželjkivanog breaka. Svoje servis gemove Karanušić s lakoćom osvaja i vodi 3:2 u drugom setu, ali na njegovu nesreću Ljubičić jednako lagano osvaja svoje servis gemove.

Kod rezultata 3:3, Karanušić zbog manjka koncetracije gubi svoj servis i tako Ljubi otvara put do pobjede u meču. Ljubo minutu kasnije osvajasvoj servis gem i dolazi na samokorak od drugog kola.

Sada je Karanušić pod velikim pritskom, jer Ljubičić želi odmah breakomdobiti meč. Ljubo dolazi do deuce-a, a potom fantastičnim bekendom i do prednosti, a nekolikosekunda kasnije začulo se i game,set and match, od strane glavne sutkinje. Ljubičić se plasirao u drugo kolo.

Vrlo je važno napomenuti kako je danas odaziv zagrebačke publike vrlo velik, što garantira odličnu atmosferu u domu Sportova.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara