Ljubo se oprostio od Indoorsa nakon drame protiv Lacka: Trebalo je biti neriješeno

Ljubo se oprostio od Indoorsa nakon drame protiv Lacka: Trebalo je biti neriješeno

Foto: Neja Markičević (Cropix)

U VRLO zanimljivom meču punom preokreta Ivan Ljubičić nije uspio pobijediti Lukaša Lacka. Slovak je na koncu slavio nakon 2 sata i 37 minuta sa 7:6, 5:7, 7:6, probivši se tako u četvrtfinale zagrebačkog Indoorsa.

Sve je moglo biti gotovo i mnogo prije da se Lacku ruka nije skratila kod 5:3 u drugom setu. Slovak je s prednošću seta servirao za meč, no nije ubacio niti jedan prvi servis. Ljubičić je uspio vratiti break i sa četiri uzastopna gema poravnati na 1:1 u setovima.

No na žalost, nekog velikog pomaka u Ljubičićevoj igri nije bilo. Naš je drugi reket, kao i u prva dva seta, nastavio s mlakom igrom na koju je Lacko lako pronalazio odgovore. Spora podloga Ljubičiću nije dopuštala puno lakih poena, što je Lacku konstantno tjeralo vodu na mlin.

Na koncu je i treći set otišao do trinaeste igre, a Slovak je, kao i u prvoj dionici, izvukao deblji kraj. S mini breakom i 3:0 uhvatio je već na startu veliki kapital koji je zadržao do kraja. U četvrtfinalu ga čeka Nijemac Philipp Petzschner.

Ljubičić: Trebalo je završiti neriješeno

Iako nije bio zadovoljan raspletom meča, Ljubičić smatra da nije odigrao posebno loše - Lacko mu jednostavno nije davao previše prilika.

"Nije bilo loše, ne mislim da sam igrao loše. Dobro je servirao i dosta se branio. Na kraju sam shvatio da moram ići naprijed na njegov bekend. Meč je trebao biti neriješen da je tako moglo završiti", rekao je drugi hrvatski reket i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo servirati, imam osjećaj da su lopte brže što su starije. Kad su bile nove, napravio sam tri duple u jednom gemu. Lopte lete i nikako nisam mogao opustiti ruku. Morao sam dodavati rotacije da bi ušla u teren."

Savjete mu je dao Mario Ančić...

"O njemu nisam ništa znao jer ga prije nisam gledao. Mario mi je rekao neke stvari, no on je sada kvalitetniji nego prošle godine. Ima puno više samopouzdanja. Napredovao je dosta, od 300. mjesta do 70."

Ni suci mu nisu bili naklonjeni, nekoliko spornih lopti je dosuđeno za Lacka. Ljubo nije tražio isprike.

"U jednom meču ima svega, nema smisla okretati se na suce. Meč je bio tvrd za obojicu i jako težak."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara