Ljubo: Unaprijedit ćemo tenis

Ljubo: Unaprijedit ćemo tenis

NAŠ NAJBOLJI tenisač Ivan Ljubičić i uoči petog Grand slama sezone od kojeg tradicionalno mnogo očekuje, uhvatio je vremena za humanitarni rad. Zajedno s tenisačicom Alinom Jidkovom u Miamiju je obišao je Special Olympics Clinic čiji Miami-Dade program okuplja više od tri tisuće registriranih sportaša i jedan je od najboljih u SAD-u. 

No, to nije sve od Ljubinih aktivnosti na američkoj turneji. Nakon potpisivanja rekvizita, fotografiranja i druženja s korisnicima posebnog programa, Ljubu danas očekuje i sastanak Igračkog Vijeća, čiji je predsjednik. Radi se o odluci ukidanja round-robin sustava natjecanja koja bi nakon tri runde pregovora, i konačnog sastanka Vijeća direktora ATP-a trebala  postati i službena. Najkasnije, tvrdi naš prvi reket, do sutra popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"ATP stalno pokušava uvesti novosti, pokušava unaprijediti sport. No, ITF samo sjedi i čeka da ATP učini nešto, a ne odobrava nikakve veće promjene, čak ni one pozitivne poput primjerice super tie-breaka i sličnih stvari. Nemam ništa protiv isprobavanja novih stvari. Round-robin smo isprobali, shvatili da ne ide, i sada ćemo ga se konačno riješiti." - kazao je Ljubo dodajući:

"U budućnosti ćemo pokušati unaprijediti tenis, a ne samo sjediti i čekati da vidimo što će se dogoditi..."

A Ljubo zasigurno neće čekati da mu se dogodi uspjeh u Miamiju. Upravo je proslavio svoj 28. rođendan, planira zaokružiti broj pobjeda u karijeri na impozantnu brojku 300, a ne bude li većih turbulencija, na putu bi mu se mogao naći David Nalbandian...

Kao sedmog nositelja drugog Masters turnira u godini, Ljubu prvi nastup čeka u drugom kolu protiv boljeg iz meča Nicolas Mahut - Fillipo Volandri. Lani je u finalu izgubio u tri tie-breaka. No, s druge je strane ipak stajao Roger Federer...

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara