Ljungberg i Lauren sele u West Ham?

PREMA napisima u engleskim medijima čelnici Arsenala su jako blizu dogovaranja velikog transfera sa susjednim londonskim klubom West Hamom. Arsenal West Hamu nudi Ljungberga i Laurena u zamjenu za Nigela Reo-Cokera.

Reo-Coker je izuzetno talentirani mladi igrač koji je pobudio veliko zanimanje među mnogim momčadima Premiershipa. No, ključno je pitanje što Arsenalu više treba u ovom trenutku; još jedan mladić koji će svoj puni potencijal ostvariti tek kroz koju godinu, ili dva iskusnija i postojana igrača poput ovih kojih su se spremni odreći.

Prema nekim glasinama Lauren je u zadnje vrijeme nezadovoljan svojom pozicijom u momčadi i navodno je napustio trening kad mu je rečeno da neće biti uvršten u sastav za utakmicu protiv Liverpoola u Carling kupu.

O Ljungbergovom se pak odlasku priča već nekoliko dana otkad je procurila vijest da mu je iz Arsenalove uprave poručeno kako za njega u momčadi Topnika više nema mjesta. Nije izgleda pomoglo ni to što je Arsene Wenger jučer stao u njegovu obranu; sile na vlasti izgleda ne drže dovoljno do Wengerovog mišljenja da bi Ljungberg ostao u klubu.

Nema nikakve sumnje da je 22-godišnji Reo-Coker izuzetno talentiran napadač i vjerojatno mnogo zreliji nogometaš no što njegove godine govore, o čemu svjedoči i činjenica da je u West Hamu više puta nosio i kapetansku vrpcu. Ali usprkos tome teško da se može pokazati prikladnom zamjenom za pouzdanog Laurena i nogometnu zvijezdu Ljungbergova kalibra. No, zna se da je Arsenalova politika ulaganje u mlade igrače i građenje momčadi na njima. Samo, ako ovako nastave prodavati igrače čim se približe tridesetoj, ta momčad nikad neće ni malo ostariti.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara