Ljupko Petrović napušta Hrvatsku?

POZNATI srpski nogometni stručnjak Ljupko Petrović mogao bi napustiti klupu prvoligaša iz Sesveta i otići iz Hrvatske. Tako barem tvrde izvori blisku klubu koji kažu kako je nakon nedjeljnog incidenta i upada policije na stadion u Zaprešiću gdje su Inter i Croatia igrali četvrto kolo HNL-a Petrović razočaran i ponižen i da ozbiljno razmišlja o odlasku.

Policija je inzistirala da Petrović utakmicu prati s tribina jer nema valjanu radnu dozvolu. No nakon utakmice, utvrđeno je da srpski stručnjak ima kratkotrajnu boravišnu dozvolu na temelju koje ima pravo boraviti u Hrvatsku, ali da na temelju te dozvole ne smije raditi kao strani državljanin. Za to mu je potrebna dozvola privremenog boravaka, a ako ju Petrović ne ishodi neće moći voditi niti sljedeću utakmicu za Sesvete.

Vlasnik sesvetskog kluba Zvonko Zubak smatra da je cijeli incident zapravo dio hajke na njegov klub koja se iz političkih razloga provodi već neko vrijeme. Otišao je toliko daleko da je priprijetio da će Croatia istupiti iz Prve hrvatske nogometne lige ukoliko njegov trener napusti Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Ljupko ode, mi sigurno istupamo iz ove naše prve lige. Platit ćemo kaznu, a onda naše prvenstvo postaje neregularno", rekao o je Zubak za HRT.

M.P.
Foto: LjupkoPetrovic.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara