Ljutiti Grant se vratio u Izrael: Sada samo želim biti sa svojom obitelji

NAKON gotovo neprijateljskog razlaza s Romanom Abramovičem, čovjekom koji ga je prije devet mjeseci na čuđenje cijele svjetske javnosti i ustoličio na mjesto glavnog trenera Chelseaja, Avram Grant se vratio u svoj Izrael.

Na Ben-Gurion aerodromu u Jeruzalemu okupljenim novinarima dao je kratku izjavu natopljenu nacionalnim osjećajima.

"Prošla godina, zapravo obje godine provedene na Otoku, bile su sjajno iskustvo i želim se ovom prilikom zahvaliti svim ljudima u Izraelu."

"Iako sam na to putovanje išao kao privatna osoba imao sam osjećaj kao da sam putovao s cijelom izraelskom nacijom koja je u Engleskoj bila sa mnom. S tisućama koji su bili na stadionima i svim onim ljudima koji su mi slali pisma i e-mailove. To me veselilo više od svega na ovom putovanju i zato se ispričavam svima onima kojima nisam odgovorio."

Engleskim novinarima Grant se obratio puno kraće i puno hladnije:

"U Chelseaju sam doživio sjajno iskustvo i proveo odlične trenutke, ali sad je vrijeme da se posvetim svojoj obitelji."

Podsjećamo, nakon sezone u kojoj je londonski klub dva puta ostao kratak u obračunima s Manchester Unitedom osvojivši drugo mjesto u Premiershipu i drugo mjesto u Ligi prvaka, Abramovič je izraelskom stručnjaku odlučio uručiti košaricu.

U nedjelju dvojica prijatelja su se sastala u Abramovičevoj vili u Londonu, a nakon nešto manje od tri sata razgovora dogovor nije postignut i došlo je do prekida suradnje iako je ruski tajkun Grantu ponudio poziciju sportskog direktora i dva milijuna eura godišnje plaće.

"Preuzeo sam Chelsea u vrlo teškom trenutku, ali oni su me izdali. Uzrujan sam, povrijeđen i ljut", povjerio se Grant jednom prijatelju u Izraelu.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara