Lončarević: Ja odlučujem tko će igrati i kako ćemo igrati, a ne Barić

Lončarević: Ja odlučujem tko će igrati i kako ćemo igrati, a ne Barić

NOVI trener Dinama Ilija Lončarević, čiji je prvi zadatak pripremiti Dinamo za utakmicu Lige UEFA protiv Benfice, ustvrdio je kako je mu sportski direktor Otto Barić u Lisabonu "reći neke sitnice", ali kako je trener taj koji odlučuje tko će i kako će igrati.

Podsjetimo, Barić se već nekoliko dana nalazi u Lisabonu sa suprugom, gdje prikuplja informacije o sljedećem Dinamovom protivniku u Ligi UEFA. U utorak je u Sportskim novostima tako najavio da će trener Benfice, Talijan Trapattonni "upasti u njegovu zamku".

Lončarević je u utorak održao prvi trening s momčadi Dinama, nakon čega je na press konferenciji zaključio da je najveći problem psihičko stanje igrača, prenosi Večernji list.

"U ovo malo vremena do utakmice s Benficom (četvrtak, 21 sat), morat ćemo učiniti sve kako bismo se vratili u normalno stanje i zaboravili Rijeku. U Lisabonu, naime, moramo biti hrabri, moramo tražiti igru kojom bismo parirali favoriziranom domaćinu." – kazao je Lončarević, pa dodao: "Zasad još prikupljam informacije o Benfici, otprilike znam što nas čeka i siguran sam u jedno: ako ćemo se samo braniti, neće biti dobro! Međutim, čvrsta obrana mora biti naš temelj za nadgradnju igre, sa tri-četiri dodavanja morali bismo se hitro prebacivati na Benfikin dio travnjaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje vesele li ga optimistične najave Otte Barića, Lončarević je odrješito odgovorio: "U svojoj sam karijeri jedan jedini put bio pomoćni trener koji je o malo čemu odlučivao, bilo je to prije 30 godina. Uvijek sam bio samostalan, samo tako i mogu raditi i to je bio moj jedini uvjet u razgovorima s vodstvom kluba."

"S Barićem ću razgovarati u Lisabonu, on će mi sigurno reći neke sitnice, neka svoja zapažanja. Ali, ja odlučujem tko će igrati i kako ćemo igrati! Momčad se za utakmicu, uostalom, priprema u Zagrebu, a ne u Lisabonu." – zaključio je Lončarević, vjerojatno poučen iskustvom Nenada Gračana.

Gračan je, naime, podnio ostavku nakon poraza na Kantridi, u kojem je Dinamo u prvom poluvremenu igrao u novoj taktičkoj postavi, na što ga je navodno nagovorio upravo Otto Barić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara