Losert: Motiv je velik, ipak igramo u Srbiji

Foto: Vlado Kos / Cropix

HRVATSKI rukometaši sutra završavaju drugi dio priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Srbiji. Nakon sutrašnjeg prijepodnevnog treninga, izbornik Slavko Goluža na konferenciji za medije objavit će imena reprezentativaca na koje računa za zadnju dio priprema.

Prije toga Goluža ne želi pričati o imenima:

"Nikad ne smijemo biti zadovoljni, ali u svakom slučaju dobro se radi i vidi se napredak pojedinih igrača. Pokušali smo im otkloniti neke loše navike, to ide malo sporije, ali bitno je da ide", zadovoljno će izbornik, koji nestrpljivo očekuje dolazak igrača iz Njemačke i završnu glazuru u Osijeku:

"Trebamo vidjeti u kakvom će stanju doći igrači na završno okupljanje i onda se shodno ponašati, dozirati neke stvari ili opteretiti neke igrače. To se posebno odnosi na momke iz Bundeslige, prvo ćemo ih istestirati, pa vidjeti što i kako."

Goluža je najavio da će posebno inzistirati na agresivnosti i brzini u igri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mora biti naš forte, uz, naravno, obranu. Onaj tko me pozna zna da sam pristalica obrane i polukontre, posebno u ovoj situaciji. Kratke su pripreme, pa na nivou mora biti voljni moment i brza tranzicija, već u prvoj utakmici s Islandom", rekao je izbornik.

Venio Losert veseli se osječkim pripremama:

"Spreman sam, a vjerujem da ću biti još spremniji za tri tjedna. Tek sam sad došao, ova četiri dana ćemo iskoristiti najbolje što možemo i idemo u završnu fazu. Forma bi trebala rasti, nadam se da hoće, u čemu bi trebao pomoći i Croatia Cup. Taj turnir dolazi u dobro vrijeme, neće biti ni previše ni premalo utakmica. Malo je vremena, ali ne sumnjam da ćemo se dobro spremiti", rekao je Losert.

"Motiv je velik iz više razloga: Europsko prvenstvo je najjače natjecanje na svijetu, europski prvak ide izravno na Olimpijske igre, a osim toga, igra se u Srbiji", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara