Lovren: Ako pobijedimo NEC možemo prezimiti u Europi

Lovren: Ako pobijedimo NEC možemo prezimiti u Europi

DEJAN LOVREN jedno je od većih "pojačanja" Dinamove ekipe i uz Milana Badelja potvrda tvrdnji mnogih obožavatelja modrog kluba da buduće zvijezde treba tražiti u vlastitom dvorištu umjesto u Južnoj Americi.

Lovrena je u Dinamo doveo Željko Adžić koji ga je primijetio dok je igrao u Karlovcu. 2004. godine je u dogovoru s roditeljima pristupio Dinamovim starijim pionirima, dok je istovremeno završavao osmi razred osnovne škole u Karlovcu. U srednjoj se školi preselio u Zagreb kako ne bi morao svaki dan putovati u metropolu na trening. Kroz kadete i juniore Lovren se probio u prvu momčad Dinama, a priliku u ekipi Branka Ivankovića dobio je nakon što se Etto ozlijedio. Trenerovo povjerenje je dobro iskoristio, ali sad mu slijedi borba za poziciju s obzirom da se Etto napokon vratio treninzima i priključio se momčadi. "Ne bojim se njegovog povratka, zdrava konkurencija u ekipi je dobrodošla. Tko bude bolji igrat će u prvih jedanaest, a ja sam spreman dati sve od sebe", kaže Lovren.

Mladi se Lovren u posljednje vrijeme redovito počeo upisivati u strijelce za Dinamo, a posebno ističe gol koji je zabio Sparti u Pragu. "Bio sam presretan, počeo sam trčati, nisam znao kuda trčim. Ipak, bila je trideseta minuta i trebalo se skoncentrirati na ostatak utakmice. Poslije su se osjećaji vratili", rekao je Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su sada okrenuti prema nastavku europske sezone. Skupina Lige Uefa odredila im je teške protivnike, ali Lovren ipak vjeruje u ostvarivanje dugo sanjanog sna o europskom proljeću. "Mislim da možemo prezimiti u Europi. Prva utakmica je najvažnija, ako pobijedimo NEC možemo očekivati plasman među prve tri ekipe u skupini i ostanak u Europi", kaže Lovren koji još ne razmišlja o klubu u kojem bi želio igrati nakon Dinama, ali priznaje da su mu najdraže momčadi Barcelona, Milan i Manchester United.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara