Luis Aragones: Uz pozitivan duh i malo sreće osvojit ćemo Euro

ŠPANJOLSKI nacionalni izbornik Luis Aragones sudjelovao je na ceremoniji organiziranoj od strane španjolskog tiskanog medija Marce na skupu španjolskih igrača koji su osvojili Euro 1964. godine.

Na skupu je Aragones rekao kako nogomet današnjih dana nije potpuno drukčiji od onoga 1964. godine, rekavši prisutnima kako Španjolska ima momčad koja bi na predstojećem Euru mogla podići pehar.

"Momčad iz 1964. godine imala je odlične igrače, sad također imamo odličnu momčad, ali najvažnije je imati pozitivan duh i malo sreće da se osvoji turnir", kazao je Luis Aragones za svoju momčad te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moramo puno raditi isto toliko koliko su i oni tada radili, moramo imati vjeru i samopouzdanje u činjenicu kako možemo postati europski prvaci. U nogometu, momčad mora izaći na teren svjesna da će pobijediti i misliti iz utakmice u utakmicu. Onda bi se mogao ostvariti dobar rezultat."

Španjolski strateg vjeruje kako uspjeh nije samo stvar karaktera pojedinih igrača i momčadi u cjelini, jer svaka momčad ima karakter bez obzira je li dobar ili nije:

"Danas je sve balansirano, imamo mnogo odličnih momčadi, ali mi moramo biti uvjereni kako možemo ostvariti pobjedu. Što do tada bude, bit će, ali trebamo misliti pozitivno i pokušati pobijediti na turniru."

Španjolci, koji nemaju nekih velikih rezultata na međunarodnoj sceni, svoj put na Euru počinju protiv branitelja naslova Grčke, a u skupini su još sa Švedskom te reprezentacijom koju je Hrvatska odvela na Euro, Rusijom.

R.J.
Foto: AFP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara