Lysacek odgovara Plušenku: Mogao je poraz podnijeti na daleko bolji način

Lysacek odgovara Plušenku: Mogao je poraz podnijeti na daleko bolji način

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

JOŠ uvijek se nije slegla prašina nakon završenog natjecanja najboljih umjetničkih klizača na Zimskim olimpijskim igrama u kanadskom Vancouveru.

Natjecanje je završilo pobjedom 24-godišnjeg Amerikanca Evana Lysaceka, inače prošlogodišnjeg svjetskog prvaka, dok je srebrnu medalju uzeo prvi favorit, tri godine stariji Rus Jevgenij Plušenko, koji je, inače, branio zlato s Igara u Torinu.

Nakon natjecanja Plušenko je napao suce, te naznačio da je on trebao osvojiti zlato jer je u odnosu na Lysaceka izvodio četverostruke skokove, a oni bi trebali raditi razliku između "boljih i dobrih". Isto tako je naveo da umjetničko klizanje sve više dobiva konture isključivog plesa, a to uzrokuje nazadovanje ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su u medijima oglasio i "napadnuti" zlatni Lysacek.

"Stvarno sam razočaran što takvo mišljenje ima čovjek kojeg jako cijenim kao sportaša, najviše u našem sportu. Pokušava mi "ubiti" najbolje dane mog života i karijere, a to nije nimalo lijepo i korektno od njega", rekao je Lysacek i dodao:

"No, znam da nije lako izgubiti. Vjerojatno je samo mnogo razočaran, iako je poraz mogao podnijeti na daleko bolji način", završio je zlatni mladić iz Chicaga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara