M. SCHUMACHER: BODOVE IZ BRAZILA TREBA PREPOLOVITI

Aktualni svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Michael Schumacher izjavio je u razgovoru za njemačku televizijsku postaju RTL kako Finac Kimi Raikkonen ne bi smio zadržati 10 bodova za svoju pobjedu na Velikoj nagradi Brazila održanoj u nedjelju.

Schumacher je upozorio čelnike Svjetskog automobilističkog saveza (FIA) da pravila nalažu kako se puni bodovi dodjeljuju samo ukoliko se odveze minimalno 75 posto predviđene dužine utrke, a kako su na VN Brazila u obzir uzeti rezultati nakon 53. od 71 predviđenog kruga, to pravilo nije ispunjeno, jer to znači da je odvezeno 74 posto utrke.

"Puni bodovi se dodjeljuju tek ukoliko je odvezeno tri četvrtine utrke, a to bi u ovom slučaju bilo nakon 54. kruga (76 posto). Istina, odvezeno je 55 krugova, ali u obzir su uzeti rezultati nakon 53. i na osnovu toga Raikkonen je proglašen pobjednikom. Ukoliko iz FIA-e kažu kako je voženo više od 53 kruga, tada za pobjednika moraju proglasiti Fisichellu, jer je on u 54. krugu pretekao Raikkonena. Baš me zanima što će odlučiti", izjavio je Schumacher.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko FIA uvaži ovu Schumacherovu primjedbu, Raikkonen bi za svoju pobjedu u Brazilu dobio pola za to predviđenih bodova, odnosno pet umjesto 10, te bi u ukupnom redoslijedu svjetskog prvenstva imao 21, a ne 26 bodova, odnosno 13, a ne 18 više u odnosu na starijeg Schumachera.

(Hina) zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara