Maccabi odbija igrati finale Eurolige zbog izraelskog spomendana

Foto: AFP

VODSTVO košarkaške Eurolige našlo se na velikim mukama nakon što je Maccabi iz Tel Aviva prošao na Final Four elitnog europskog košarkaškog natjecanja.

Izraelski klub već je ranije napomenuo čelnicima Eurolige kako zbog vremena odigravanja završnog turnira neće moći nastupiti u finalu, naravno ukoliko ga izbore u polufinalnoj utakmici protiv Real Madrida ili Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Datumi odigravanja Final Four turnira su 6. i 8. svibnja, a na dan finala Izraelci obilježavaju jedan od svojih najvećih spomendana "Dan sjećanja na poginule borce". Zbog toga je vodstvo Maccabija poručilo Euroligi kako ne namjeravaju nastupiti u finalu ukoliko ne dođe do promjene satnice.

"U noći s nedjelje na ponedjeljak sjećamo se onih koji su dali život za našu slobodu. Najavili smo davno da nećemo igrati utakmicu finala na taj dan u 21 sat i učinit ćemo sve da se susret odigra nekoliko sati prije", poručio je predsjednik Maccabija Shimon Mizrahi.

Maccabi je u istoj situaciji bio prije dvadeset godina, ali tada su odigrali utakmicu i po povratku u Izrael bili žestoko kritizirani. Euroligi neće biti lako izaći na kraj s ovim zahtjevom jer je u pitanju velik novac, prava televizijskog prijenosa i dogovori sa sponzorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara