Maier ipak vozi spust

JEDAN od najboljih skijaša svih vremena Hermann Maier ipak će voziti spust na Svjetskom prvenstvu u Bormiu jer su mu se, lošoj formi unatoč, "smilovali" treneri austrijske reprezentacije.

Austrijanci imaju pravo na pet skijaša u subotnjem spustu, a kako je u Bormiu šest odličnih spustaša, odlučili su iskoristiti treninge za odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjesta aktualnog svjetskog prvaka Michaela Walchhofera i Johanna Gruggera, koji je čak dvput slavio na utrkama ove sezone, nisu dolazila u pitanje, kao ni pozicija olimpijskog prvaka Fritza Strobla, dok je Maieru mjesto dano na temelju "stare slave".

Maier za razliku od Christopha Grubera i Wernera Franza, čija će pozicija na zadnjem treningu u petak odrediti posljednjega, petoga člana austrijskog spustaškog tima, ove sezone nema nijedno postolje u utrka spusta na Svjetskom kupu.

Bikla je to vrlo teška odluka, no u korist Strobla i Maiera presudilo je njihovo iskustvo na velikim natjecanjima. Uz to, obojici odgovara staza u Bormiu, kazao je glavni austrijski trener Toni Giger.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara