Majerus tvrdi da prvi pick NBA drafta gubi vid, Bogut demantira

AUSTRALSKI Hrvat i košarkaš sveučilišta u Utahu Andrew Bogut, prvi izbor NBA drafta, nedavno se našao na udaru bivšeg trenera Utaha Ricka Majerusa koji je nekolicini NBA dužnosnika rekao kako je jedan od najboljih mladih košarkaša svijeta počeo gubiti vid.

Tako se Bogut, pored uobičajenih pitanja o svojoj sportskoj povijesti te snazi i spremnosti za predstojeću NBA sezonu, našao usred rasprave o kvaliteti svoga vida te o odnosima s bivšim trenerom Majerusom.

Američki mediji pišu kako se Andrew nije dobro slagao s bivšim trenerom, iako on sam na pitanje o trenutnom odnosu s Majerusom odgovara kako je njihov odnos "dobar". Bogut kaže kako s bivšim trenerom nije razgovarao otkako je ovaj proširio priču o tome da boluje od degenerativne očne bolesti.

Što se tiče kvalitete njegova vida, odgovor je isti – dobar. "Ako svaka osoba koja nosi kontaktne leće u Americi ima degenerativnu očnu bolest, mislim da onda vi imate puno bolesnih ljudi. Neću oslijepiti za dvije godine." - odgovorio je američkim novinarima Bogut.

Majerus je dnevniku Sentinel iz Milwaukeea rekao kako će napadač Sjeverne Karoline Marvin Williams biti najbolji igrač predstojećeg drafta, zbog čega se neki sportski novinari pitaju ruši li to bivši trener Utaha Bogutovu karijeru već na samom početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, baš i ne. Vjerujem da ukoliko ljudi vjeruju u glasine koje kruže naokolo, da je to njihov problem. Ja znam da to nije istina. Između mene i njega nema problema. I nemam degenerativnu očnu bolest." - ponovio je Bogut te dodao: "Već bih bio slijep da ju imam."

Bogut je potvrdio kako dobro vidi svoju budućnost i to u Milwaukeeu ili Atlanti.

Podsjetimo, Bogut je svrstan među četiri najbolja košarkaša u sveučilišnoj ligi, pa će uskoro konkurirati za igrača godine u NCAA.

Na NBA draftu koji će se održati 28. lipnja Bogut će najvjerojatnije biti prvi izbor, a očekuje se da bi nakon drafta mogao potpisati svoj prvi višemilijunski NBA ugovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara